Întâlnire de urgență a liderilor USD după ce BEC a invalidat ieri denumirea alianței

Întâlnire de urgență a liderilor USD după ce BEC a invalidat ieri denumirea alianței

Liderii USD, Victor Ponta, Gabriel Oprea și Daniel Constantin, s-au întâlnit la sediul Guvernului. Reuniunea are loc în contextul în care guvernul Ponta III urmează să primească astăzi, de la 15.00, votul în Parlament. Liderii mai au de rezolvat și problema denumirii alianței electorale, respinse ieri de BEC.

Biroul Electoral Central a respins, ieri, înregistrarea denumirii USD, pentru că o alianţă cu acelaşi nume a mai candidat la alegerile din 1996. Este vorba despre alianța formată de PD cu PSDR-ul lui Sergiu Cunescu.

Consecinţa este că PSD şi aliaţii săi, UNPR şi PC, nu vor putea candida în alegerile europarlamentare din 25 mai cu denumirea de USD. O soluție trebuie găsită astăzi, pentru că aceasta este ultima zi în care se mai pot înregistra alianțele electorale pentru europarlamentare. O soluție, avansată de PSD, ar fi ca membrii UNPR și PC să candideze pe listele PSD. Alianța a fost contestată de PNL, dar și de reprezentantul PDL în BEC, Constantin Ene. Acesta a motivat că înregistrarea alianței USD (Uniunea Social Democrată) este contrară legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul, care precizează în articolul 7, aliniat 1, că: "Alianța electorală care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu și-a schimbat componența inițială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o alta alianță".

CITIȚI ȘI:

  • Biroul Electoral Central RESPINGE înscrierea denumirii USD. Vezi reacţia lui Victor Ponta

Ne puteți urmări și pe Google News