Insulele din Croaţia: Frumoase, ieftine şi disponibile. VEZI de ce NU le cumpără nimeni

Insulele din Croaţia: Frumoase, ieftine şi disponibile. VEZI de ce NU le cumpără nimeni

Toată lumea vorbeşte despre insulele din Grecia, dar aproape nimeni despre cele din Croaţia. Doi fraţi din Croaţia au scos la vânzare o insulă de 2,4 hectare, pentru suma de un milion de euro, informează Reuters.

Insula este situată în arhipeleagul Trogir, la Nord de oraşul Split. Potrivit vânzătorilor, există interes pentru această proprietate, au chiar un cumpărător extrem de serios, dar birocraţia încetineşte întregul proces.

Acest exemplu este tipic pentru situaţia din întreaga ţară. Croaţia şi-a deschis piaţa imobiliară pentru străini în 2005, imediat după aceea fiind vândute două insule. Guvernul a decis atunci să interzică ridicarea oricărei construcţii noi pe insulele nelocuite, cu motivaţia că doreşte să le conserve pentru "agricultură şi vizite organizate".

Această interdicţie a redus drastic interesul investitorilor pentru multe din cele 1.200 de insule din Marea Adriatică. Potrivit consultanţilor imobiliari croaţi, insulele sunt mai ieftine decât cele din Grecia, iar Adriatica este foarte apreciată de turiști. Drept urmare, potrivit acestora, există multe celebrităţi, cu dare de mână, interesate de achiziţii, dar care şi-au pierdut interesul văzând că nu pot să construiască.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult de atât, înainte ca insula să fie vândută, proprietarul trebuie întâi s-o ofere spre vânzare şi guvernului, care are drepturi de cumpărare iniţială. Aproape sigur însă acesta nu va cumpăra proprietatea, neavând rezerve de cash prea mari, dar întregul proces va dura circa şase luni.