Evenimentul ZileiPoliticaInstitutul Elie Wiesel: Ne îngrijorează persoana publică Marian Munteanu

Institutul Elie Wiesel: Ne îngrijorează persoana publică Marian Munteanu

Institutul Elie Wiesel: Ne îngrijorează persoana publică Marian Munteanu
Institutul Elie Wiesel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, "în masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si respectiv face declaratii publice menite sa minimalizeze sau sa nege o serie de realitati istorice sau actuale".

Intr-un răspuns oferit Hotnews, Institutul considera ca printr-o afirmatie facuta ieri seara, la Antena 3, Munteanu a "deformat sensul si continutul Legii 217/2015". In raspunsul institutului se precizeaza ca "astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decit sa eludeze posibile evenimente sau stari emotionale generate de perceptii socio-etnice negative sau de prejudecati xenofobe, antisemite, rasiste".

"Ne ingrijoreaza persoana publica Marian Munteanu, in masura in care se confunda sau promoveaza simbolistica extremismului de dreapta interbelic si respectiv face declaratii publice menite sa minimalizeze sau sa nege o serie de realitati istorice sau actuale. In acest sens, mentionam declaratia de ieri 13 aprilie la un post tv, prin care a deformat sensul si continutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat ca: Legea 217 este o lege antisemita.Nu prea exista antisemitism, mai degraba xenofobie. Toti suntem filosemiti pentru ca suntem crestini", a transmis Institutului "Ellie Wiesel", potrivit Hotnews.


Accesează: