Aceasta este prima hotărâre de acest fel şi are efect general, nu doar între părţile litigante, se menţionează într-un comunicat al avocaţilor de la Piperea şi Asociaţii (cei care i-au reprezentat pe reclamanţi), preluat de avocatnet.ro.

Astfel, niciun vehicul parcat neregulamentar în sectorul 6 nu va mai putea fi ridicat în baza procedurii anulate de instanţă, potrivit casei de avocatură.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a admis cererea a doi reclamanţi, formulată împotriva Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 Bucureşti şi Consiliului Local al Sectorului 6 Bucureşti.

Instanţa a dispus „anularea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 4/2010, în ceea ce priveşte Anexa 2 la aceasta, reprezentând Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitare în spaţii amenajate şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti”.

De asemenea, instanţa a anulat dispoziţia de ridicare seria PL nr. 022142/04.10.2012, emisă de DGPLS 6 Bucureşti şi a obligat direcţia de poliţie a sectorului 6 să restituie reclamanţilor suma de 677,32 lei. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Te-ar putea interesa și: