Cazul Filipescu, tatăl acuzat pe nedrept de abuz asupra propriei fetițe. Instanța a demontat definitiv tot complotul polițiști-procurori-asistenți sociali

Cazul Filipescu, tatăl acuzat pe nedrept de abuz asupra propriei fetițe. Instanța a demontat definitiv tot complotul polițiști-procurori-asistenți sociali

● Minuta Tribunalului București arată, clar, că acuzațiile îndreptate împotriva lui Elieser Filipescu sunt nefondate. ​● Preotul din Italia care a botezat-o pe fetiță cere autorităților române să nu fragmenteze nucleul familiar

Lovitură de teatru în cazul lui Elieser Filipescu, tatăl de 46 de ani acuzat, pe nedrept, de abuz asupra fiicei sale. „Evenimentul zilei” a intrat în posesia minutei Tribunalului București în care judecătorii au decis, conform articolului 425 indice 1, alineatul 7, punctul 1, litera b din Codul de Procedură Penală respingerea acțiunii procurorilor îndreptată împotriva lui Elieser Filipescu. Practic, susțin magistrații Tribunalului București, acuzațiile polițiștilor de la Secția 19 și a procuroarei Ana Liliana Cristea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sunt nefondate. Totodată, în urma dezvăluirilor din cotidianul nostru, inspectoarei Mădălina Șerban, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Sector 5, cea care a întocmit rapoartele acuzatoare la adresa lui Elieser Filipescu, i-a fost luat cazul. „Am aflat că dosarul meu se află, acum la Andreea Mihai”, ne-a spus Elieser Filipescu.

„Am mers și am depus această minută la Protecția Copilului. Aștept ca, așa cum mi-au luat copilul, în baza legii să mi-l aducă înapoi. Dar solicit și o expertiză medicolegală pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu fetița cât timp a fost luată de lângă mine”, a declarat, pentru EVZ, Elieser Filipescu.

„Merg până la CEDO”

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă nu erați dumneavoastră, nu știu de ce eram în stare. Acum am prins curaj și sunt hotărât să merg până la CEDO pentru nedreptatea care mi s-a întâmplat. Am mai multă încredere în dumneavoastră decât în autoritățile statului”, ne-a mărturisit Elieser Filipescu. Bărbatul ne-a rugat să îi găsim și un avocat, fapt pentru care am apelat la un apărător care s-a oferit să îi susțină cauza. După ce a primit minuta de la Tribunalul București, el s-a dus la școală ca să își vadă fetița. „M-a luat în brațe și mi-a spus să nu îi fac rău Adelei. Așa am aflat că a vorbit cu Adela Sabou, sora geamănă a Deliei, mama fetiței, cea care m-a reclamat la Protecția Copilului, chiar de pe telefonul Mădălinei Șerban, doamna inspectoare care mi-a întocmit acele două rapoarte pe baza cărora am fost reținut. Mătușa din Italia i-a promis fel de fel de lucruri. Însă, mai grav este faptul că au influențat copilul ca să îl îndepărteze de mine, în încercarea de a-l duce în Italia, acolo unde este singura moștenitoare a casei cumpărate de mine”, a mărturisit Elieser Filipescu.

Scrisoare de la preotul Claudiu Mihai, din Italia

La solicitarea „Evenimentul zilei”, preotul Claudiu Mihai, de la Parohia „Sfinții Chiril și Metodiu”, a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ne-a transmis o scrisoare. Este vorba despre preotul care a botezat-o pe fetiță și care a fost la căpătâiul mamei, atunci când a murit în Italia, nu în Romania așa cum, eronat, se arată în raportul de la Protecția Copilului, pe baza celor spuse de Adela Sbou, sora geamănă a Deliei Budică, mama Jessicăi. Adela este cea care a sunat și a reclamat la Protecția Copilului o serie de fapte fantasmagorice, bazate pe bârfe venite de la rude ale tatălui din România, ținta fiind, așa cum susține Elieser Filipescu, obținerea casei pe care el a cumpărat- o în Italia. Și, aici, vorbim cu documentele în față, puse la dispoziția noastră de tatăl învinovățit pe nedrept. Vă prezentăm textul emoționant al părintelui Claudiu Mihai: „Prin prezența se adevereşte că domnul Filipescu Elieser împreună cu fiica acestuia Jessica Elisabeta au fost fii ai Parohiei noastre de la Sanremo şi că au locuit în localitatea Ceriana, Provincia Imperia. Împreunã cu d-na Budică Delia au frecventat biserica noastrã implicându- se în mod constructiv la viaţa şi bună rânduire a obştii religioase. Pe lângă aportul d-lor în ceea ce priveşte susţinerea agapelor şi a dotării cu cele necesare acestora am apreciat şi ajutorul depus în cadrul lucrărilor de amenajare din jurul bisericii, facându-se remarcaţi în mod pozitiv. Deşi au întâmpinat o serie de dificultãţi de ordin familial şi personal, am considerat oportunã susţinerea periodică pe plan moral-religios şi material a dlor, acţionând ori de câte ori a fost posibil, manifestând astfel spiritul de întrajutorare ce caracterizeazã Comunitatea noastră. Deşi acum câţiva ani d-na Delia s-a stins din viaţã, fiindu-i aproape la ceasul morţii prin oferirea de asistenţã religioasã corespunzãtoare, nu am încetat sã ne retragem asentimentul faţã de de dl. Filipescu, fiica acestuia Jessica şi întreaga familie îndoliatã. În acest moment dificil pe care îl traversează şi pe care îl regretăm nespus, aducem mărturie prin prezenta adeverinţă cum că nu cunoaştem motive pentru care ar fi necesară fragmentarea nucleului familiar. De aceea ne manifestăm încrederea că autorităţile competente vor analiza cazul cu obiectivitate. Cu aleasă preţuire ! Preotul Mihai A. Claudiu –Sanremo”

Contestația procurorului este nefondată

Articolul 425 indice 1: Declararea şi soluţionarea contestaţiei Articolul 7, menționat în minuta Tribunalului București, prevede: Contestaţia se soluţionează prin decizie, care nu este supusă niciunei căi de atac, putându-se pronunţa una dintre următoarele soluţii: 1. respingerea contestaţiei, cu menţinerea hotărârii atacate: a) când contestaţia este tardivă sau inadmisibilă; b) când contestaţia este nefondată; În fapt, instant a respins acțiunea procurorilor pe acest articol b)