Schimbări profunde la Instagram. Alertă pentru toți utilizatorii
- Alexandru Stan
- 15 noiembrie 2023, 15:03
Instagram oferă acum opțiunea limitării vizibilității postărilor. Opțiunea permite utilizatorilor să aleagă ca postările pe care le publică pe Instagram să fie văzute doar de apropiați, în loc să fie publice. Noua facilitate este disponibilă, în același mod, și pentru Reels
Mai bine mai târziu decât niciodată - Instagram a lansat opțiunea prin care utilizatorii pot să-și ascundă propriile postări încât să fie vizibile doar prietenilor apropiați. Opțiunea era valabila anterior doar pentru funcțiile Stories și Notes.
Apropiații unui utilizator sunt desemnați prin liste speciale pe care pot fi adăugați părinții, prietenii și rudele.
Limitarea vizibilițării unei postări se realizează cu opțiunea Audience din ultima pagină a procesului de postare. Noua funcție este disponibilă și pentru Reels, nu doar pentru postări. Utilizatorii pot să limiteze vizibilitatea și pentru filmările publicate pe rețeaua de socializare.
O funcție similară era disponibilă pe Facebook de câțitva ani, scrie Profit.ro.
Recent, compania Meta a lansat o nouă actualizare care a făcut ca utilizatorii din România să nu mai aibă afişat în aplicaţie butonul de back (n.r. înapoi). Acest lucru a afectat în principal utilizatorii de Android. Mulți români s-au plâns pe Internet de această schimbare și au rugat compania să le „înapoieze butonul de back”.
Instagram combate hărțuirea online
Instagram a introdus recent butonul de panică împotriva ciber-hărţuirii. Cei care apasă butonul de siguranţă pot să apeleze direct o linie telefonică de urgenţă și să ceară ajutorul autorităților.
Instagram a introdus în Franța un „buton de panică”, ce permite utilizatorilor să apeleze direct o linie telefonică de urgență, în caz de hărțuire online.
Orice persoană care semnalează un caz de hărţuire online va vedea de acum înainte un buton de apel telefonic care o va pune în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018.
Linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale este deschisă între orele 09:00-23:00.
Studiul a constatat că o parte semnificativă dintre utilizatorii TikTok și Instagram, 64% și, respectiv, 48%, au raportat că au avut efecte negative în urma utilizării acestor platforme.
Interesant este că, în ciuda acestor experiențe negative, mulți utilizatori și-au exprimat dorința de a primi compensații financiare în schimbul renunțării la conturile lor.
La sfârșitul lunii octombrie, Meta a anunțat că va taxa versiunile fără publicitate ale Facebook și Instagram în Europa.
Pentru asta, cei interesați trebuie să scoată din buzunare în jur de 70 de lei. Versiunea însă, nu e privită cu ochi buni de specialiști.