INSPECȚIA JUDICIARĂ a decis când vor fi cercetați PROCURORII LUI KOVESI. Ce riscă subalternii șefei DNA

INSPECȚIA JUDICIARĂ  a decis când vor fi cercetați PROCURORII LUI KOVESI. Ce riscă subalternii șefei DNA

Demararea unei anchete în cazul celor trei procurori din subordinea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în cazul cărora IJ a decis că vor fi cercetați disciplinar pentru modul în care au anchetat dosarul OUG 13, a fost amânată pentru luna octombrie. Mai exact, cercetarea în cazul lor va începe pe 25 octombrie. Cei trei subalterni ai șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, riscă și excluderea din magistratură.

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu şi Jean Nicolae Uncheşelu de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Structura Centrală pentru îndeplinirea funcţiei cu gravă neglijenţă, în legătură cu dosarul privind Ordonanţa 13.

Kovesi, NOI CULMI în cercetarea penală. DNA, o nouă acțiune cu DUBLĂ MĂSURĂ

http://evz.ro/kovesi-cercetarea-penala-dna.htmlPotrivit unui comunicat al IJ transmis miercuri, acţiunile celor trei procurori au avut ca rezultat încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi deteriorarea încrederii şi a respectului opiniei publice faţă de funcţia de magistrat.

Referitor la nerespectarea normelor de drept procesual care reglementează competenţa DNA, inspectorii judiciari au apreciat că, prin conduita adoptată de procurorul-şef de secţie Marius Bogdan Bulancea şi procurorul-şef adjunct secţie Paul Silviu Dumitriu, în ceea ce priveşte înregistrarea denunţului formulat la 31 ianuarie 2017 şi constituirea dosarului, au fost nesocotite o serie de dispoziţii din Codul de procedură penală, Legea 78/2000 şi din Legea 115/1999. 

Ne puteți urmări și pe Google News

CARTEL ÎN DNA! Exploziv! DOI PROCURORI SUNT CERCETAȚI în urma informațiilor date de Ana Maria Pătru

IJ anunţă că a constatat şi nerespectarea normelor de drept procesual în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Acestea impuneau organului judiciar clasarea cauzei fără a efectua acte de urmărire penală, ca urmare a incidenţei unuia dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale, dar şi să nu dispună începerea urmăririi penale cu privire la faptă, întrucât "toate faptele reclamate în cauză priveau în realitate aspecte legate de procedura de adoptare a unui act normativ, respectiv aspecte de oportunitate şi legalitate care nu cad sub incidenţa controlului organelor de cercetare penală, indiferent de încadrarea juridică stabilită de către procuror".