Înscrierea în clasa pregătitoare. Etapa a doua va avea loc între 6 și 12 iunie

Înscrierea în clasa pregătitoare. Etapa a doua va avea loc între 6 și 12 iunie Elevi. Sursa foto: Arhiva EVZ

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2023-2024, continuă cu etapa a doua.

În această perioadă, 29 mai - 6 iunie, conform calendarului de admitere aprobat de Ministerul Educației, are loc analizarea dosarelor depuse în etapa întâi de părinții copiilor care urmează să intre în clasa pregătitoare.

Cererile tip completate de părinți și celelalte documente solicitate, printre care și o copie după cartea de identitate care să ateste domiciliu în raza de circumscripție a unității școlare, dar și certificatul de naștere al copilului, vor fi analizate de comisiile de înscriere constituite.

Tot în această perioadă urmează afișarea rezultatelor, cu numele copiilor care vor fi declarați înscriși, precum și numărul de locuri libere rămase la fiecare școală în parte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Etapa a doua începe pe 6 iunie

Regulamentul Ministerului Educației mai prevede că în perioada 6 iunie - 12 iunie 2023, se vor afișa la școli listele cu elevii care au fost admiși în etapa întâi.

Mai apoi, în perioada 13 iunie - 19 iunie 2023, va avea loc etașa a dopua de încriere. Documentele solicitate presupun aceleași ca și la etapa unu, urmând ca rezultatele finale să fie afișate până pe data de 15 iunie 2023, scriu cei de la Avocanet.

”Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online pe site-ul dedicat, dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ pentru care doresc înscrierea copilului în vederea validării cererii”, se mai arată în metodologie.

Investiții din PNRR

Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că pentru anul școlar următor vor fi finalizate lucrările la mai multe facilități școlare.

„Ne dorim la ne dorim ca toate investițiile care se fac în planul național de redresare și reziliență să-și vadă roadele cât mai repede. Vorbim de peste un miliard de euro în dotări săli de clase, laboratoare, științe, laboratoare, ateliere de practică. Vorbim despre campusuri de învățământ dual, vorbim despre digitalizarea universităților. Suntem convinși că noul an școlar și universitar va începe pe cu totul alte baze, poate și alte baze de salarizare”, a spus Deca, în cursul zilei de luni, în momentul în care a ieșit de la discuțiile cu sindicaliștii din Educație.