INS a anunţat că economia României a crescut în 2021. Florin Cîțu: ”Confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni”

INS a anunţat că economia României a crescut în 2021. Florin Cîțu: ”Confirmă ce spuneam acum câteva săptămâni” Sursa: Razvan Valcaneantu/ EVZ

După ce INS a anunţat că economia României a crescut în anul 2021, Florin Cîţu a declarat că s-a observat o creştere mai mare cu 1,3 puncte procentuale decât calculele iniţiale. Președintele PNL a arătat că s-a ținut de cuvânt și că afirmațiile sale au fost reale.

Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, a declarat marți, după ce INS a anunţat că economia României a crescut în anul 2021, că este o creştere mai mare decât s-a așteptat. ”Ceea ce era de demonstrat”, a adăugat oficialul.

”INS confirmă ce spuneam despre creşterea economică pentru 2021 acum câteva săptămâni. Mai mare cu 1.3 puncte procentuale decât estimările iniţiale. QED ( Quod erat demonstrandum – Ceea ce era de demonstrat – n.r.)”, a scris, marţi, pe Facebook, Florin Cîţu.

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în anul 2021 cu 5,9%, comparativ cu anul 2020, la 1.179 miliarde lei preţuri curente. În trimestrul IV 2021, PIB-ul a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,1%1 comparativ cu trimestrul III 2021, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ne puteți urmări și pe Google News

Mesajul lui Florin Cîţu

Florin Cîţu, fost premier şi fost ministru de Finanţe, a declarat de mai multe ori că economia țării nu va fi afecatata după pandemia de COVID-19. Acesta a precizat că situația este sub control.

Sursă: Arhivă EVZ

”Creşterea economică este mai mare decât cea bugetată. Bugetată, a fost o creştere reală de 4,6%, iar acum avem o creştere de 5,6% pentru 2021. Eu vă spun că sunt date parţiale, cred că se va duce spre 6% creşterea economică. (..) Eu vă spun că sunt parţiale şi estimările mele arată o creştere spre 6%, în 2021, chiar dacă rămâne la 5,6%, coricum este un punct procentual peste ce am avut în buget, deci veniturile la buget sunt mai mari, oricum, faţă de anul trecut”, declara, în 15 februarie, preşedintele PNL.

Oficialul a mai declarat că trebuie luate de urgență măsuri pentru a face față prețurilor uriașe din Europa. Liderul PNL a precizat că vor exista propuneri reale, nu superficiale.

„Ne ducem în 2008 şi 2016, în 2010 a fost creşterea şi s-a văzut imediat în inflaţie, în 2016, scăderea de la 24 la 20% s-a văzut în reducerea inflaţiei.

Atunci când vorbim de TVA general, se vede imediat, când vorbim de TVA doar în anumite sectoare, e mai complicat să se vadă. De aceea, noi susţinem o măsură care să ajute, nu doar de ochii lumii”, a completat președintele PNL.