Evenimentul Zilei > Social > Înmormântat cu ajutor social de la primărie
Înmormântat cu ajutor social de la primărie

Înmormântat cu ajutor social de la primărie

Paul Cascadorul, prietenul regizorului Sergiu Nicolaescu, a murit singur, într-o rulotă

Cascadorul și prietenul credincios al lui Sergiu Nicolaescu, cel care până la moartea regizorului a avut grijă de vila acestuia din 2 Mai, a murit singur și a fost înmormântat cu ajutor social de la Primăria Limanu.

Ultimul drum i-a fost pregătit de angajatele serviciului de Asistență Socială, care i-au făcut o colivă, au aprins lumânări și au organizat slujba de la biserică, discretă, oficiată de preotul din 2 Mai. Prietenul de o viață al regizorului Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 83 de ani, trupul neînsuflețit al bărbatului fiind găsit, la începutul săptămânii trecute, în rulota în care trăia singur.

Îl știa toată suflarea din satul 2 Mai, unde fusese adus în urmă cu 30 de ani de regizor încă de la începerea lucrărilor de construcție la casa de vacanță de pe faleza mării. În curtea vilei sale, Sergiu Nicolaescu îi construise o căsuță cu o cameră, bucătărie și baie. Paul Petrovici a avut o viață frumoasă, a apărut în mai multe filme alături de regizor. Greutățile au început după moartea regizorului.

Deși sora lui Sergiu Nicolaescu i-a îngăduit să rămână în căsuța lui, soția regizorului l-a dat afară din curte, i-a aruncat bunurile, inclusiv actele. A ajuns la mila oamenilor din sat și a stat o perioadă într-o casă părăsită. Mai câștiga un ban, pictând sau confecționând rame de tablouri. În timpul iernilor locuia într-o rulotă din curtea unor localnici turci, care mai aveau grijă de el. „Noi oricum îl asimilasem ca pe un membru al comunității. El trăia aici, la 2 Mai, de zeci de ani. Așa îi ziceam toți, Paul Cascadorul. L-au găsit mort în rulotă, luni dimineață”, a declarat, pentru EVZ, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Paul Cascadorul nu avea pe nimeni. Consiliul Local Comunal s-a întrunit și a aprobat un ajutor social pentru înmormântarea lui. „Primăria s-a ocupat de toate, slujbă de înmormântare, pomana, coliva etc. Era cunoscut în localitate. Iarna trecută îl găsiseră acoperit de zăpadă, era să moară”, își amintește primarul.