Evenimentul Zilei > Actualitate > Înmormântare fără restricții la Cluj. Bulibașa Mircea Rostaș a fost condus pe ultimul drum. Forțele de ordine nu au intervenit
Înmormântare fără restricții la Cluj. Bulibașa Mircea Rostaș a fost condus pe ultimul drum. Forțele de ordine nu au intervenit

Înmormântare fără restricții la Cluj. Bulibașa Mircea Rostaș a fost condus pe ultimul drum. Forțele de ordine nu au intervenit

La Cluj, oamenii au ignorat distanțarea socială și au fost prezenți în număr mare la înmormântarea bulibașei Mircea Rostaș. Forțele de ordine nu au intervenit.

Înmormântare fără restricții la Cluj! Oamenii au ignorat distanțarea socială și au fost prezenți la înmormântarea bulibașei Mircea Rostaș, relatează România TV. Acesta era supranumit şi cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

Înmormântare fără distanțare socială la Cluj. La eveniment au fost prezenți și polițiștii, însă aceștia nu au aplicat amenzi persoanelor prezente, conform stiridecluj.ro. Zeci de oameni s-au adunat în curtea casei să-l conducă pe ultimul drum pe bulibaşa Mircea Rostaș. Era considerat cel mai mare judecător al staborurilor din zonă.

Înmormântarea a avut loc conform tradițiilor rome. Deși majoritatea celor prezenți purtau mască la slujba din curtea casei, lumea s-a îmbulzit în casă lângă sicriu. Scena s-a reluat și când sicriul a fost scos în curte. Potrivit presei locale, în curte a fost amplasat un cort, cu muzică și gustări.

Înmormântare fără restricții! Oamenii legii nu au rărit oamenii și nici nu au dat amenzi

La întregul eveniment au fost prezente și forțele de ordine. Acestea au stat în fața casei și chiar și în camera cu sicriul. Oamenii legii nu au dat amenzi și nici nu au încercat să îi distanțeze pe oameni. Discursurile celor prezenți au fost transmise atât în limba română, cât și în limba romani. În momentul în care coșciugul a fost scos din casă, oamenii au aruncat cu petale de trandafiri.

„Fratele Deia era un om cunoscut în toată țara, era un om priceput, învățat, care știa să sta de vorbă cu orice om. A condus familia, era un stâlp al familiei”, a spus una dintre persoanele prezente. O altă persoană a precizat: ”Asistăm astăzi la plecarea unui om. Vedem viața a omului cum este? 70 de ani spune Sfânta Scriptură… 80 pentru cei puternici. Care e viața unui om până la 70 de ani? Ce roade aduce?”

A fost prezent și fiul său, închis la Penitenciarul Gherla

Bulibața Mircea Rostaș a murit la vârsta de 74 de ani. În ultima vreme s-a aflat sub observația medicilor, fiind internat în spital. La înmormântare a fost prezent și unul dintre fiii bărbatului, care este închis la Penitenciarul Gherla. A beneficiat de o învoire pentru a-și conduce tatăl pe ultimul drum. Din acest motiv era prezentă poliția.

Foto: Știridecluj