Editura Evenimentul si Capital

ANOMALIE în sistemul judiciar. Ingrid Mocanu A DEMASCAT o judecătoare celebră. APUCĂTURI POLITICE în contradicţie cu statutul

Ingrid Mocanu
Autor: | | 9 Comentarii | 8470 Vizualizari

Ingrid Mocanu a înaintat o cerere către Peședintele ÎCCJ prin care cere strămutarea dosarului în care este implicată, din cauza împrejurărilor care ar putea afecta imparțialitatea judecătorilor instanței. Fosta șefă a ANRP argumentează că pe un cont de Facebook care ar apaține judecătoarei Anamaria Trancă există păreri politice care ar intra în contradicție cu statutul magistraților.

În opinia fostei șefe a ANRP, pozițiile manifestate de judecătoarea Anamaria Trancă „contravin Statutului judecătorului”. Reamintim că ÎCCJ recunoaște Facebook ca fiind spațiu public

Redăm mai jos cererea de strămutare trimisă de Ingrid Mocanu către Instanța Supremă.

CERERE DE STRĂMUTARE

a judecării dosarului nr. 3203/2/2015, al Curții de Apel București la o curte de apel învecinată, deoarece există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorilor instanţei – Curtea de Apel București - este afectată datorită împrejurărilor cauzei.

Astfel, la data de 14.01.2018, analizând activitatea de pe rețeaua de socializare Facebook (la adresa www.facebook.com) am constatat următoarele:

La contul cu identificatorul unic #100002177116992 apare o persoană ”Ana Maria”, care are la profil poza:

Acest cont este prieten cu un număr important de judecători, procurori (inclusiv din cadrul DNA), grefieri care îi dau Like – uri și la care acest cont dă Like – uri.

Printre prieteni se numără și contul Dumitru Cristian Trancă (#1431483662) care este în mod cert fratele judecătoarei Anamaria Trancă (are și fotografie de profil, inclusiv fotografii ale judecătoarei Trancă împreună la masă cu fratele ei).

Un alt prieten al contului Anamaria este și Ion Trancă (#100009178738597), care la profilul său are menționat următoarele:

Trancă Dumitru Cristian - fiu

Ana Maria (cu poza de profil sus-menționată) – fiică

Având în vedere că doamna Anamaria Trancă are un singur frate, care are tată comun cu Trancă Cristian Dumitru, este cert că acest cont de socializare aparține doamnei judecător Anamaria Trancă. Această prezentare este de natură a proba că acest cont, de Facebook ”Ana Maria” aparține fără putință de tăgadă doamnei judecător Anamaria Trancă (fără a aduce acuze cu privire la crearea unui cont ori relațiile de prietenie cu membri ai familiei sau cu alte persoane).

Este binecunoscută împrejurarea că rețelele de socializare, inclusiv Facebook sunt spații virtuale de exprimare a opiniilor personale, acestea fiind considerate a fi exprimate PUBLIC în modalitățile permise de acestea (Like – uri, comentarii, postări).

Așadar, potrivit jurisprudenței constante a instanțelor, mai ales cele internaționale, acordarea unui LIKE unei postări presupune exprimarea unei opinii, împărtășirea către public a opiniei că ești de acord, împărtășești acea postare, acea opinie exprimată pe rețeaua de socializare.

De asemenea, împrietenirea cu anumite persoane denotă împrejurarea că există anumite afinități, comuniune de opinii/idei între mai multe persoane.

Din activitatea de pe Facebook a doamnei judecător Anamaria Trancă rezultă că aceasta are o opinie politică bine conturată, dând Like – uri unor postări care se referă la ironizarea partidelor de la putere (PSD + ALDE) și a liderilor politici ai acestor partide, atât cei anteriori, cât și cei prezenți (Victor Ponta, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu).

Aceste postări se referă la caracterul de ”penali” ai acestor lideri politici și la opiniile politice ale acestora, în sensul că se impune o modificare legislativă în materie (fiind judecătorul care s-a autosesizat din oficiu și a ridicat excepția de neconstituționalitate cu privire la OUG 13/2017, folosind raționamente pur politice. De asemenea, aceste Like – uri se referă și la activitatea unor posturi TV considerate de cei care sunt anti – partide de la putere a fi posturi TV ale ”penalilor” de la PSD – ALDE (Antena 3 și România TV).

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI