Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat sâmbătă că șoferul fugar care a lovit vineri 5 mașini în nordul Capitalei este recidivist, o "persoană periculoasă", fiind dat în consemn la frontieră. Poliția Capitalei a dat publicității portretul robot al conducătorului auto.

În același context, șeful Poliției Române, Ioan Buda, a precizat că șoferul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat atât în București cât și în teritoriu pentru a fi reținut.

„O să îi dăm de urmă, a fost introdus în consemn la frontieră, posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România, dar avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este un recidivist, o persoană periculoasă. Avem unul dintre făptuitori care este reținut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrând de suspecți probabil că în viitorul apropiat o să vă precizăm și o să îl identificăm. Semnalmentele putem să le facem publice și chiar o să le facem. Este un recidivist care a fost implicat în acest nefericit incident. A comis fapte de tâlhărie, a fost condamnat, a ispășit 6 ani de pedeapsă și a fost eliberat în 2017 și a mai fost implicat de atunci în două incidente nu la fel de grave. Era urmărit pentru că era șoferul acelui autoturism. Nu a oprit la semnalele polițistului. A fost oprit la un control de rutină”, a declarat Ioan Buda, șeful Poliției Române.

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, "barbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, cu înălțimea de aproximativ 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru, ochi căprui, fața ovală. Din datele existente până la acest moment, rezultă că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie și furt calificat".

„Nu vă imaginați vreodată că poliția îmi dă altceva decât mesajele informative în așa fel încât să știu ce se întâmplă în plan operativ, dar vă asigur că poliția își face treaba. Dacă există o singură persoană care a încălcat legea sau o regulă de conduită socială, Poliția își face datoria”, a declarat și Carmen Dan.