Legătură dintre Serena Williams și omul care are un rol cheie în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Legătură dintre Serena Williams și omul care are un rol cheie în scandalul de dopaj al Simonei Halep Sursa foto: Simona Halep/Facebook

Apar noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Frederic Lefebvre, preparatorul fizic al Serenei Williams în perioada 2015-2017, este specialistul care i-a recomandat sportivei noastră suplimentul contaminat cu Roxadustat.

Noi informații cazul de dopaj al Simonei Halep! Aspect menționat și în decizia tribunalului care a suspendat-o pe sportiva noastră timp de patru ani. Atât preparatoarea fizică, Gohier, cât și antrenorul Mouratoglou au asigurat-o pe Simona că preparatul Schinoussa Keto MCT ( Colagen) produs de Quantum Nutrition, Toronto, Canada îndeplinește criteriile. Și acest aspect apare în decizia tribunalului.

Frederic Lefebvre, omul de încrederea al lui Mouratoglou

De menționat este că Frederic Lefebvre, angajat al Academiei Mouratoglou, este cel care a făcut recomandarea către Gohier și implicit către Simona. Numele lui Lefebvre este menționat în documentele oficiale ale tribunalului.

Frederic Lefebvre conduce departamentul de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou. Specialistul francez a colaborat în perioada 2015-2017 cu Serena Williams, colaborare pe care Lefebvre a menționat-o pe profilul de Linkedin. Cei doi au pus punct relației profesionale în 2017 ca urmare a faptului că Serena Williams a luat o pauză de la activitatea sportivă, pentru nașterea fetiței, Olympia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou, i-a recomandat preparatorului fizic Candice Gohier, suplimentul respectiv, care i-a adus suspendarea sportiei românce. Simona Halep nu auzise de acele suplimente. Prin urmare, Halep a întrebat preparatorul fizic dacă a verificat suplimentele respective, iar răspunsul a fost unul afirmativ.

Suplimentul care ar putea pune capăt carierei sportivei noastre

Tribunalul sportiv care judecat cazul de dopaj al Simonei Halep, nu a precizat numele suplimentului și al firmei. Însă, Gazeta Sporturilor a obținut numele și producătorul. Este vorba Suplimentul Keto colagen de la Schinuossa Superfood. Suplimentul este produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition.

În apărarea Simonei, a fost folosit argumentul potrivit căruia lotul de colagen din Canada ar fi fost contaminat cu Roxadustat. Pe de altă parte, tribunalul a respins argumentul, motivând că este imposibil ca respectiva contaminare să explice nivelul de Roxadustat descoperit în organismul sportivei.

În prezent, Lefebvre colaborează cu grecul Stefanos Tsitsipas, iar de-a lungul carierei a mai lucrat cu Daria Gavrilova, Yulia Putintseva, Jeremy Chardy sau Renzo Olivo.