Informații importante pentru clienții Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturile

Informații importante pentru clienții Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturileSursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Hidroelectrica a făcut un anunț important referitor la facturile clienților săi pentru luna februarie 2024.

Informații importante pentru clienții Hidroelectrica

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din România, anunță că a demarat procesul de emitere a facturilor pentru luna februarie 2024 destinate consumatorilor săi. Compania, evaluată la peste 12 miliarde de euro, își informează clienții că începând cu miercuri, aceste documente au început să fie emise și vor fi distribuite treptat către toți consumatorii.

Facturile Hidroelectrica sunt emise pentru patru zone din țară (Muntenia sud, Banat, Dobrogea și Transilvania sud) începând cu data de 20 martie, iar se estimează că vor fi distribuite către toți consumatorii cel mai probabil începând de joi.

De asemenea, compania oferă o perioadă generoasă de plată, respectiv 45 de zile pentru clienții casnici și 30 de zile pentru cei non-casnici, fără a aplica penalități.

Facturi la curent

Sursa foto: Arhiva EVZ

Facturile Hidroelectrica pot fi achitate și prin aplicația de mobil a companiei

Hidroelectrica, principalul producător de energie electrică din România, a lansat recent aplicația mobilă iHidro, destinată celor aproape 600.000 de clienți ai săi.

iHidro, aplicația oferită de Hidroelectrica, furnizează clienților următoarele funcționalități:

1. Plata rapidă a facturilor. 2. Acces la istoricul facturilor. 3. Verificarea soldului. 4. Transmiterea lunară a indexului de consum.

Descărcarea aplicației iHidro se poate realiza din Google Play Store sau App Store, în funcție de sistemul de operare al dispozitivului.

Profitul companiei a crescut în 2023 cu 42%

În anul 2023, Hidroelectrica a înregistrat în România venituri de 12,2 miliarde lei, înregistrând o creștere de 30% față de anul precedent. De asemenea, profitul net al companiei de stat a ajuns la 6,33 miliarde lei,în creștere cu 42% față de nivelul din 2022, conform raportului financiar publicat la Bursa de Valori București.

Datorită producției excedentare cu 30% față de anul precedent și noilor condiții de funcționare a pieței angro, veniturile generate de tranzacțiile pe piața angro au înregistrat o creștere de 14% în anul 2023 față de anul precedent.