Evenimentul Zilei > Actualitate > Informaţie-bombă. Florian Coldea, pe urmele lui Kovesi. Ce funcţie i se pregăteşte
Informaţie-bombă. Florian Coldea, pe urmele lui Kovesi. Ce funcţie i se pregăteşte

Informaţie-bombă. Florian Coldea, pe urmele lui Kovesi. Ce funcţie i se pregăteşte

Potrivit Inpolitics, Florian Coldea va avea un post în conducerea noului serviciu de Intelligence al Uniunii Europene.

Inpolitics citează surse bine informate care afirmă că Florian Coldea ar fi „în cărți pentru un post în conducerea noului serviciu de Intelligence al Uniunii Europene, pe cale de a fi înființat anul viitor. Ideea înființării unui serviciu european de informații, un fel de CIA a UE, s-a vehiculat intens de ani buni, dar mai ales în 2016, fiind dată ca sigură crearea sa în anul următor, la Haga”, spune sursa.

Fostul prim-adjunct al SRI, la un pas de a fi șeful noului serviciu european de Intelligence

„Surse de la Bruxelles susțin însă că după recentele alegeri europene și votarea noii Comisii Europene discuția ar fi revenit pe tapet și se va intra după Anul Nou cu proiectul în linie dreaptă, în paralel cu apropierea momentului când va intra în funcțiune Parchetul European, la finele anului viitor” se mai arată în ştirea menţionată.

Acest nou Serviciu European de Informații se vrea un fel de CIA în cadrul UE

„Una dintre variantele de lucru prevede, conform acelorași surse, chiar ca respectivul serviciu să funcționeze pe lângă Parchetul condus de Kovesi. În prezent, este funcțional Centrul de Informații și Situații al UE, un organism de informații al Serviciului de acțiune externă al Uniunii, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE, ca și agenția Europol, cu puteri destul de limitate, a scris jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.