Editura Evenimentul si Capital

Influenţă, putere şi dominare? Se pregăteşte „structura” POLITICĂ a Internetului?

Ei se pregătesc pentru influenţarea economică, politică, şi militară, putere şi dominare.
Autor: | | 3 Comentarii | 455 Vizualizari

Internetul a devenit o platformă de transmis mesaje politice. Actorii politici au acum oportunitatea de a juca pe o scenă internaţională interesantă.

Întrecându-se, în acelaşi timp, să convingă o audienţă multiplă, vorbind despre politici şi investiţii necesare pentru a întări şi a domina economia digitală care, în cele din urmă, le serveşte propriilor interese. Cu fiecare discurs ţinut sau iniţiativă întreprinsă, ei se pregătesc pentru influenţarea economică, politică, şi militară, putere şi dominare.

Bătălii tactice

Analiza aparţine Melissei E. Hathaway, preşedinte al companiei “Hathaway Global Strategies”, consilier superior al Centrului „Belfer” şi membră a Comisiei Internaţionale pentru Guvernarea Internetului şi a fost postată recent pe pe site-ul Centrului Belfer pentru Ştiinţă şi Afaceri Internaţionale din cadrul Universităţii „Harvard”.

Potrivit autoarei, acest studiu se referă la controversele din ce în ce mai mari şi la interesele concurente care apar în dezbaterea actuală privind controlul şi guvernanţa Internetului şi a infrastructurii sale. Unele ţări sunt mai pregătite şi hotărâte decât altele să câştige bătălii tactice în încercarea de a deveni o putere în ceea ce priveşte Internetul. Unele dintre acestea sunt deplin conştiente de ceea se află în joc; întrebarea este dacă acestea vor fi câştigătoarele sau victimele acestor lupte multidimensionale pentru putere, deoarece iau decizii ingenioase şi nu chiar atât de ingenioase.

Curba cererii

Prima zonă strategică de competiţie este cea economică şi se referă la gradul de conectare şi la dezvoltarea infrastructurii. Până la finele anului 2014, Internetul va fi accesibil pentru aproximativ 40% din populaţia lumii – cea mai mare parte a acesteia locuind în Occident şi în ţări mai dezvoltate. Curba cererii creşte posibilitatea ca gradul de conectare şi penetrare a Internetului în viitorul apropiat să vină din Asia, Africa, şi America de Sud. Totuşi, condiţia principală pentru accesul la Internet este asigurarea infrastructurii prin care se poate furniza servicii de Internet de bandă largă pentru cetăţeni. Guvernele şi companiile concurează pentru a oferi cetăţenilor accesul universal, îngrădind, în acelaşi timp, accesul la programele lor de durabilitate şi dezvoltare economică.

O altă zonă strategică de competiţie este cea politică. Internetul a devenit o platformă de transmis mesaje politice. Actorii politici au acum oportunitatea de a juca pe o scenă internaţională întrecându-se, în acelaşi timp, să convingă o audienţă multiplă, vorbind despre politici şi investiţii necesare pentru a întări şi a domina economia digitală care, în cele din urmă, le serveşte propriilor interese. Cu fiecare discurs ţinut sau iniţiativă întreprinsă, ei se pregătesc pentru influenţarea economică, politică, şi militară, putere şi dominare.

Surpriza la LOTO, de Florii! Ce numere au putut sa iasa! Cine ar fi crezut!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI