Industria auto, revoltată de creșterile de taxe. Avertisment pentru Guvernul Ciolacu
- Antonia Hendrik
- 1 septembrie 2023, 19:04
Industria auto, revoltată împotriva creșterilor de taxe. Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) atrage atenția Guvernului Ciolacu asupra consecințelor ce pot apărea în urma introducerii noilor măsuri fiscale.
Industria auto, revoltată de creșterile de taxe. Mai exact, producătorii de automobile din România sunt revoltați din cauza măsurilor fiscale pe care le-a anunţat Guvernul Ciolacu. În acest context, Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), a transmis un avertisment.
Industria auto, revoltată împotriva măsurilor fiscale. Avertismentul transmis Guvernului Ciolacu
Constructorii din industria auto sunt îngrijorați de impactul posibilelor măsuri fiscale. De asemenea, avertizează că se vor pierde locuri de muncă.
„ACAROM a luat act cu îngrijorare de intenţia Guvernului Romaniei de a introduce măsuri fiscale ce pot impacta mediul de afaceri, menite să reducă deficitul bugetar. Lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, a dialogului cu mediul de afaceri, lipsa unor studii de impact pe termen scurt, mediu şi lung înainte de luarea unor asemenea decizii va avea un impact negativ asupra sectorului auto naţional, ducând la renunţarea la planurile de investiţii în curs, la scăderea atractivităţii României ca posibilă destinaţie pentru proiecte noi şi implicit la pierderea unui număr important de locuri de muncă.
Trebuie să reamintim că ne aflăm într-un mediu economic volatil atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, şi orice schimbare neprevăzută în legislaţia fiscală va conduce automat la dezechilibre macroeconomice, iar un tratament fiscal aplicat diferit companiilor va genera cu siguranţă efecte negative asupra planurilor de afaceri şi de dezvoltare a companiilor impactate”, susţin reprezentanţii din industria auto.
Industria auto. Sursa foto: Pixabay
Producătorii, revoltați de decizia Guvernului
Potrivit ACAROM, lipsa de predictibilitate fiscală sau legislativă, a dialogului cu mediul de afaceri, lipsa unor studii de impact pe termen scurt, mediu și lung înainte de luarea unor asemenea decizii, va avea un impact negativ asupra sectorului auto național, ducând la renunțarea la planurile de investiții în curs, la scăderea atractivității României ca posibilă desținatie pentru proiecte noi și implicit la pierderea unui număr important de locuri de muncă.
„Trebuie să reamintim ca ne aflam într-un mediu economic volatil atat la nivel European cât si la nivel național, si orice schimbare neprevazută în legislația fiscală, va conduce automat la dezechilibre macroeconomice iar un tratament fiscal aplicat diferit companiilor va genera cu siguranța efecte negative asupra planurilor de afaceri și de dezvoltare a companiilor impactate.
Considerăm ca numai avand un dialog deschis, corect cu autoritățile naționale, putem contribui efectiv și eficient la creșterea economică, la creșterea gradului de competitivitate și la dezvoltarea durabilă a României și rămânem deschiși participării în cadrul unui astfel de dialog”, au mai precizat reprezentanții industriei auto.
ACAROM este organizaţia reprezentativă a industriei auto din România, care generează peste 200,000 de locuri de muncă directe, o cifră de afaceri cumulată de 31 miliarde de euro şi 29% din totalul exporturilor.