Evenimentul ZileiSocialAvertizare din partea Ministerului Afacerilor Externe. S-au luat măsuri suplimentare de securitate

Avertizare din partea Ministerului Afacerilor Externe. S-au luat măsuri suplimentare de securitate

Avertizare din partea Ministerului Afacerilor Externe. S-au luat măsuri suplimentare de securitate
Ministerul Afacerilor Externe a emis, luni, un comunicat de presă prin care recomandă tuturor cetăţenilor, care doresc să tranziteze Indonezia că datorită evenimentelor din această zonă, că s-au luat măsuri de securitate suplimentare pentru evitarea unor situaţii dificile.

 

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, rezultatele alegerilor prezidenţiale vor fi date publicităţii în intervalul 22-26 mai 2019 şi se recomandă să se evite zonele unde ar putea avea loc demonstraţii, în Jakarta şi în alte oraşe, inclusiv Surabaya din Java de Est şi Medan din Sumatra de Nord. Autorităţile indoneziene au precizat că s-au suplimentat măsurile de securitate înainte de 22 mai 2019, data la care vor fi anunţate rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de luna trecută", se arată într-un comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Jakarta: +6221 3106240, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Jakarta: +628111726283.

 


Accesează: