Evenimentul Zilei > International > INDIA: Cel putin 74 de oameni MORŢI după consumul de alcool contrafăcut
INDIA: Cel putin 74 de oameni MORŢI după consumul de alcool contrafăcut

INDIA: Cel putin 74 de oameni MORŢI după consumul de alcool contrafăcut

Cel puţin 74 de persoane au murit după ce au consumat alcool contrafăcut la Mumbai, în estul Indiei, iar alte 28 sunt în continuare spitalizate, conform unui nou bilanţ anunţat sâmbătă de poliţie, informează AFP.

Victimele au început să se simtă rău miercuri dimineaţă după ce au consumat alcool făcut în casă. Bilanţul a crescut de la 53 la 74 de morţi şi s-ar putea înrăutăţi, a precizat pentru AFP un responsabil al Poliţiei din Mumbai, Dhananjay Kulkarni, informează Agerpres.

Cinci persoane au fost arestate pentru că au distribuit sau vândut alcool contrafăcut într-un cartier sărac din periferia Malad West. Opt poliţişti au fost suspendaţi pentru "neglijenţă" în lupta împotriva producţiei de alcool contrafăcut în sectorul lor. 

Aceste băuturi periculoase sunt consumate în întreaga Indie şi uneori vândute cu mai puţin de un euro pentru o sticlă la 25 cl, fiind înregistrare numeroase decese. Totuşi, este un fenomen mai des întâlnit în mediul rural decât la oraşe. 

Metanolul, o formă extrem de toxică de alcool folosit ca antigel sau carburant, este deseori adăugat băuturilor spirtoase făcute în casă pentru a spori conţinutul de alcool.