Evenimentul Zilei > EVZ Special > INCREDIBILA POVESTE a indianului Sanju care a fost GRAVID 36 de ani cu fratele său geamăn
INCREDIBILA POVESTE a indianului Sanju care a fost GRAVID 36 de ani cu fratele său geamăn

INCREDIBILA POVESTE a indianului Sanju care a fost GRAVID 36 de ani cu fratele său geamăn

Filmul “Gravidul” în care Arnold Schwarzenegger râmâne însărcinat nu mai pare o utopie dacă o să citiți povestea de mai jos.

Sanju Bhagat, un fermier din orasul Nagpur, din India, de când se știa i-a fost rușine cu burta sa, dar într-o noapte din iunie 1999 frustrarea sa a încetat sa fie una estetică, relata Reuters acum 10 ani.

Sanju avea un abdomen atât de umflat, încât părea al unei femei însărcinate în luna a noua, iar bietul om abia dacă mai putea respira.

Cazul său a fost facut public abia în 2006, în emisiunea "Medical Mysteries" (n.r. Mistere medicale) a postului american de televiziune ABC News.

“Nașterea

Deși se obișnuise cu "boala", într-o noapte lui Sanju i-a fost atât de rău, încât a fost nevoit să cheme Salvarea, care l-a transportat pe bărbatul de 36 de ani la spital. La început, medicii au crezut că vinovată de volumul abdomenului lui Sanju ar fi o tumoră gigantică și au decis s-o extirpeze. "Tumora era atât de mare încât exercita o presiune uriașă asupra diafragmei sale, de aici și problemele sale de respirație", povestea doctorul Ajai Mehta de la o clinica din Mumbai.

"Tumora masivă ne promitea dificultăți majore în timpul intervenției chirurgicale", își amintea medicul, care afirma că ceea ce i-a fost dat să vadă a fost ceva absolut inedit. Secționând burta pacientului în profunzime, în afară a țâșnit o cantitate apreciabilă de lichid, iar dupa aceea s-a întamplat ceva extraordinar, de necrezut. În burta lui Sanju, medicii au descoperit un fetus involuat. Aceștia spuneau că fetusul avea păr, organe genitale și unghii mari la toate membrele.

"Fetus in fetu" trăiește ca un parazit


Astfel, în loc de o tumoră malignă, medicii i-au extirpat bărbatului corpul mutant al fratelui său geamăn. Sanju avea un diagnostic extrem de rar întâlnit în medicina mondială și anume "fetus in fetu". Medicul Mehta spunea ca literatura de specialitate relata doar 90 de astfel de cazuri. "Fetusul in fetu" se produce la o etapa timpurie a sarcinii gemelare atunci când fetusul mai dezvoltat îl domină pe cel mai involuat într-un asemenea grad, încât îl înglobează în interiorul său, celălalt trăind ca un parazit. De regulă, gemenii cu diagnosticul "fetus in fetu" mor la naștere. Se întamplă însă și cazuri ca cel al lui Sanju Bhagat. El spunea că după intervenția chirurgicală a simțit în tot corpul o imensă ușurare, dar, de frică, nu a dorit să afle nimic nici despre operația în sine și nici despre fetusul involuat pe care medicii i l-au extras din abdomen.