Avocatul familiei lui Liviu Dragnea, Adrian Toni Neacșu a simțit nevoia să intervină în această dispută, mai ales că deja se vehicula faptul că fata lui Liviu Dragnea va fi expulzată din SUA.

Interdicția de a intra pe teritoriul SUA este aplicată de guvernul american nu doar lui Liviu Dragnea, ci și familiei acestuia. Prima victimă: Alexandra Dragnea (24 de ani), fiica fostului lider al PSD. Aflată în California, aceasta va fi expulzată. Alexandra Dragnea se află la studii la o facultate din Los Angeles (California, SUA), unde studiază actoria. Ea locuiește împreună cu iubitul ei, Alexandru Mațaev.

Numai că totul avea la bază o speculație, informația reală fiind alta:
”Informația dată de Libertatea este greșită pentru simplul considerent că d-ra Alexandra Dragnea se află în România, unde a găsit-o măsura luată de secretarul de stat american.

Dincolo de asta, în dreptul european nu este permis ca membrii familiei să sufere pentru acuzațiile aduse unui alt membru al familiei. Regulile americane sunt diferite, dar asta nu înseamnă că nu sunt nedrepte și cinice.

În România orice interdicție de intrare în țară, cu excepția declarării unui diplomat ca persoană indezirabilă – non grata, se poate contesta la o instanță de judecată.
Nu știu cum este în SUA, sper să fie și acolo garantat dreptul fundamental de acces la o instanță, deși mă cam îndoiesc.

Probabil este de prisos să anticipez că Ministerul de Externe, cel care apără drepturile cetățenilor români în raport cu state terțe, nu va solicita nici un fel de lămuriri și cu atât mai puțin nu va încerca o deblocare diplomatică a situației, chiar dacă interdicția nedreaptă privește o persoană majoră, aflată deja de un an la studii în Statele Unite, cu viză legal obținută, care personal nu a fost implicată în nici un fel de afacere judiciară și care din întâmplare poartă numele familiei în care s-a născut, așa cum îl poartă toți copiii noștri.”, a scris avocatul lui Liviu Dragnea pe Facebook.

Citește AICI și Motivul secret pentru care Liviu Dragnea a primit interdicția de a intra în SUA

Te-ar putea interesa și: