Evenimentul Zilei > Politica > MOTIVUL SECRET pentru care Liviu Dragnea a primit interdicția de a intra în SUA. Un membru al familiei, lovit cumplit
MOTIVUL SECRET pentru care Liviu Dragnea a primit interdicția de a intra în SUA. Un membru al familiei, lovit cumplit

MOTIVUL SECRET pentru care Liviu Dragnea a primit interdicția de a intra în SUA. Un membru al familiei, lovit cumplit

Liviu Dragnea a primit interdicție de a intra în SUA. El și membrii familiei sale nu mai au viză de SUA. O măsură care a stârnit multe semne de întrebare la București, întrucât acesta se află încarcerat la Rahova. Un jurnalist oferă o explicație pentru această decizie fără precedent.

„Liviu Dragnea împreună cu cei doi copii ai săi au primit interdicție de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de corupție semnificative în care a fost implicat, a anunțat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anunțul a fost făcut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România.

Două comentarii: nu este deloc o coincidență că anunțul secretarului de stat american vine în ziua în care la București se află ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.

Sonland a detonat azi o adevărată bombă prin această declarație:

«Faptul că Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul român al Justiției (Ana Birchall) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, să mă întâlnesc cu ea, ca urmare a invitației – să vină în SUA și să continue să lucreze alături de el și de echipa lui, în mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru România, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativă, legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație și în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.»

Țineți minte acest element! «O foaie de parcurs consultativă legată de ceea ce SUA consideră a fi prevederi și măsuri adecvate care să fie introduse în legislație și în ordonanțe, pentru a asigura un stat de drept puternic și consistent.» O să mai auzim de el.

Răspunsul SUA la ordonanțele lui Dragnea și Tăriceanu, ale PSD și ALDE, ale șerpăriei subterane care visează la liberare va consta în legi și ordonanțe care să facă posibil exact opusul a ceea ce își doresc ei. Inclusiv relansarea luptei anticorupție. S-au luptat atâta vreme să scape de MCV-ul european și acum se vor trezi cu un MCV american. Unul care va avea în spate contribuția masivă a SUA la apărarea României.

De ce o fac? O spune răspicat Sonland: «Este foarte greu să creezi un mediu investițional în orice țară unde cei care își riscă banii nu știu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba mâine, după ce ți-ai riscat banii». Simplu și clar.

De ce nu este o coincidență că anunțul privind interdicția pusă familiei Dragnea de a mai intra în SUA vine în aceeași zi cu declarațiile lui Sonland?

Pentru că, se pare, demiterea lui Birchall de la Justiție este văzută de americani ca opera directă a lui Dragnea. A cerut asta din pușcărie, iar Dăncilă s-a executat de frică, deși știa că i se face praf bruma de relație pe care a încropit-o cu Washingtonul.

Veți spune că ultima grijă a lui Dragnea este interdicția de a mai intra în SUA, când lui îi pasă mai mult de cum intră și mai ales cum iese din curtea închisorii, unde cică ar trebui să se relaxeze. Aveți dreptate. Însă, doar parțial.

Afectată cu adevărat de această măsură este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzată din SUA, având în vedere că ea locuia acolo în momentul în care administrația americană a luat această decizie.

Alexandra Dragnea studia de mai mulți ani actoria la o facultate din Statele Unite și locuia acolo împreună cu iubitul ei, Alexandru Maţaev, fost concurent în emisiunea «X Factor».

Poate de data asta, Daddy înțelege mesajul. Sau nu o fi fost doar pentru el?”, scrie Dan Turturică

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: