Evenimentul Zilei > Actualitate > Incident halucinant la o secție de votare! Jandarmul a fost nevoit să tragă
Incident halucinant la o secție de votare! Jandarmul a fost nevoit să tragă

Incident halucinant la o secție de votare! Jandarmul a fost nevoit să tragă

La o secție de votare din județul Brașov a avut loc un incident deosebit de grav.

Un bolnav psihic a asmuțit câinele pe un jandarm care asigura paza la intrarea în secția de votare. Mușcat de câine, jandarmul a tras un foc de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare.

După acest eveniment dramatic, agresorul a fost imobilizat și încătușat, urmând a fi transportat, cu o ambulanță, la o unitate medicală de specialitate

„Facem un apel către toți participanții la acest proces electoral să respecte prevederile legale! Personalul MAI rămâne în dispozitiv pentru a verifica, și în continuare, toate sesizările primite și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de votare.

Misiunea noastră nu se termină odată cu încheierea votării, MAI având și atribuții privind securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare și a dosarelor întocmite de birourile electorale.

Fermitatea, echidistanța în aplicarea legii și menținerea unui climat general de normalitate au fost și vor rămâne principalele priorități pentru angajații mobilizați astăzi, până la finalizarea întregului proces electoral”, transmite comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Avertismentul MAI pentru cei care încearcă fraudarea alegerilor

„Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.200 şi 3.000 de lei. Aceeaşi amendă este prevăzută şi pentru comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 de metri în jurul localului secţiei de votare”, a transmis Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

De asemenea,  este în afara legii propaganda electorală  făcută la secțiile de votare sau în împrejurimile acestora, precum și îndemnul de a nu se vota anumiți competitor.  Pentru aceasta, indracțiunea de pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.400 şi 2.000 de lei.

Monica Dajbog a mai spus că împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Aceeaşi pedeapsă este valabilă şi pentru oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”, a mai spus comisar-șef de poliție Monica Dajbog, potrivit dcnews.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: