Evenimentul Zilei > EVZ Special > Începe marele Război Civil din PNL. Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după anunțul lui Florin Cîțu
Începe marele Război Civil din PNL. Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după anunțul lui Florin Cîțu

Începe marele Război Civil din PNL. Ludovic Orban a apărut singur în fața presei, după anunțul lui Florin Cîțu

Ludovic Orban pare că nu mai are sprijinul celor de la PNL, pentru că și-a prezentat singur reacția avută după anunțul făcut de premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal (PNL), a reacționat, astăzi, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că va candida la funcția de președinte al formațiunii politice. În timp ce prim-ministrul a anunțat în fața presei intenția pe care o are, și a avut alături mai mulți lideri ai partidului, Orban a vorbit singur, fără să aibă prin preajmă vreun coleg.

Ludovic Orban, despre bătălia pe care o va duce cu Florin Cîțu

Declarațiile făcute au fost protocolare, axate pe rivalitatea fair-play pe care o va avea cu șeful Executivului. Și precizări legate de cadrul de funcționare al partidului, care nu va fi afectat.

„Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi.

E o competiție între noi, în care încercăm să convingem membrii PNL să ne sprijine. PNL este o echipă, PNL va rămâne unit indiferent de rezultatul votului”, a spus Ludovic Orban.

Ce a anunțat premierul României

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat, astăzi, că vrea să candideze la funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL). Confirmând astfel zvonurile care susțineau că va intra în această cursă în care îl va avea contracandidat pe Ludovic Orban, fost prim-ministru, actualul șef al formațiunii politice.

„Mulțumesc că sunteți astăzi aici, alături de mine, când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid și care și astăzi mă susțin și fac parte din echipa mea”, a spus Florin Cîțu.