Viorica Dăncilă încearcă marea cu degetul înainte de anunțul pe care PSD îl va face marți, pe care toată suflarea politică, și nu numai, îl așteaptă cu sufletul la gură.

Fiecare trage spuza pe turta lui

Lidera PSD susține că a avut o discuție la telefon cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu și că azi se va întâlni cu ei. Dăncilă își dorește o mare clacă, care să lucreze pentru PSD. „Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor, să vină alături de PSD”, a explicat președinta formațiunii.

Doar că, potrivit unor surse politice, declarația sa nu are nicio susținere. „Noi vom avea candidat, nu știu ce vrea doamna Dăncilă. În plus, Victor Ponta nu este în țară, ajunge în noaptea asta (duminicăn.red), nu cred că fuge la întâlnire”, spune o sursă din Pro România.

Nici liderii ALDE nu s-au lăsat seduși de mesaj. „Nu știm cu cine a vorbit doamna, dar mesajul nostru este că nu poate fi alt candidat decât președintele Călin Popescu Tăriceanu. Dacă PSD vrea să îl susțină, nu avem nimic împotrivă”, spun surse de la vârful formațiunii.

Nu se pierde cu Firea

Într-un clasament al încrederii, Gabriela Firea este pe primul loc pe stânga politică, potrivit sondajelor. Cu toate acestea, ea nu a intrat în calcule pentru președinție, dar a ieșit la atac.

Primarul general al Capitalei spune că ar intra în competiție deoarece este nemulțumită de abordarea pacifistă a liderei partidului. „Nu este bună strategia PSD să aibă un candidat pe genul mămică sau bunică. Nu pot să mă alătur celor care gândesc de următoarea manieră: haideți să meargă doamna premier în candidatură, are procentul real sub partid, chiar dacă cu niște eforturi de reorganizare va obține un procent fix cât partidul, adică 26 %”, a afirmat Firea. Ea crede că în acest ritm, următoarea conducere a PSD va prelua partidul de la 10 la sută.

Aflată ieri la Ploiești, Viorica Dăncilă a taxat-o pe Firea și i-a spus că iese în spațiul public cu astfel de afirmații doar de dragul imaginii.