Incendiul izbucnit într-o pădure aflată la poalele muntelui, pe vârful căruia se află biserica, nu a fost provocat de o mână umană, a precizat expres poliţia într-un comunicat.

„Pompierii încearcă de joi după-amiază să stingă un incendiu care se apropie de biserica de pe Muntele Tabor”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. „Zeci de pompieri sunt la faţa locului”, a adăugat el în comunicat, fără a preciza cauza incendiului, potrivit Agerpres.

Biserica Schimbarea la Faţă, vizitată de sute de mii de pelerini creştini în fiecare an, este construită pe locul unde, potrivit tradiţiei creştine, s-a produs schimbarea la faţă a lui Iisus.

Doisprezece călugări au fost evacuaţi în timpul nopţii.

Custodia Ţării Sfinte, care administrează biserica, a acuzat autorităţile israeliene de neglijenţă. „Propagarea focului spre vârful muntelui este consecinţa directă a neglijenţei statului în ceea ce priveşte infrastructura de bază a Muntelui Tabor”, a afirmat Custodia într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„De ani de zile, bisericile creştine au avertizat autorităţile şi au cerut o alimentare cu apă normală pe vârful muntelui, aşa cum prevede legea”, a adăugat ea.