Incendiu devastator în Constanța. 50 de animale au murit într-un grajd lovit de trăsnet

Incendiu devastator în Constanța. 50 de animale au murit într-un grajd lovit de trăsnet

Vremea rea a făcut ravagii. Un grajd din localitatea Siliștea, județul Constanța, a fost cuprins de un puternic incendiu duminică, soldat cu moartea a 50 de animale. Se crede că focul a izbucnit ca urmare a impactului unui trăsnet.

Două autospeciale de stingere și o cisternă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța au intervenit prompt la fața locului pentru a stinge incendiul. Focul a afectat grajdul pe o suprafață aproximativă de 600 de metri pătrați, dar a fost în cele din urmă stins de echipajele de pompieri.

50 de animale au murit după ce grajdul în care se aflau au luat foc

În interiorul grajdului s-au descoperit 50 de animale, însă, din nefericire, nu s-a putut salva niciuna dintre ele. Printre acestea se numără 40 de porci și 10 oi, care au pierit într-o agonie cumplită.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, se presupune că incendiul a fost declanșat de un trăsnet, potrivit news.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea rea a făcut ravagii în fiecare an. Spre exemplu, în 2019, aproape 100 de oi moarte după ce au fost lovite de un fulger.

Ciobanul a povestit atunci că, pentru a se proteja de ploaie, oile s-au adunat sub câteva tufișuri. Însă, brusc, a auzit o zgomot puternic și a constatat că zeci de oi fuseseră lovite de un fulger. Din numărul inițial, doar 4-5 oi au scăpat neatinse, restul fiind pierdute în tragicul incident. Bilanțul a fost de 90 de oi, 2 capre și 1 măgar, toate animalele moarte.

Proprietarii animalelor, precum și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba și Instituția Prefectului au fost informați despre situație. Estimarea pagubei se ridică la 30.000 de lei, iar localnicii afirmă că un astfel de eveniment nu s-a mai întâmplat în zonă.

Oile s-au adunat sub tufișuri în căutarea adăpostului de ploaie, ceea ce a dus la expunerea lor la fulger, provocând moartea lor.

Potrivit legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare, proprietarii trebuie să anunţe, în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului, autorităţile locale pentru ca acestea să ia măsuri de incinerare a leşurilor intrate deja în putrefacţie, altfel riscă să fie amendat, potrivit Adevărul.