Evenimentul ZileiActualitateIncendiu devastator în Barcelona. O româncă și alți trei membrii ai familiei au pierit în flăcări

Incendiu devastator în Barcelona. O româncă și alți trei membrii ai familiei au pierit în flăcări

Incendiu devastator în Barcelona. O româncă și alți trei membrii ai familiei au pierit în flăcări
Marți dimineața, 30 noiembrie, patru persoane, printre care doi copii de 1 și respectiv 3 ani, au murit într-un incendiu izbucnit într-o o sucursală bancară abandonată din Barcelona.

La 6 dimineața pompierii au primit un anunț de la un martor care a văzut un incendiu, izbucnit într-un vechi birou bancar dezafectat, situat în Plaza de Tetuán din Barcelona.

Sosiți de urgență, pompierii au reușit să stingă incendiul după ce au mai salvat patru persoane, care sunt tratate pentru inhalare de fum, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Barcelona. Din păcate pentru familia de români eforturile au fost de prios.

Poliția nu crede că mai sunt și alți oameni prinși în interiorul clădirii. Incendiul a fost raportat autorităților la ora 6 a.m.

La etajul unde locuia familia fuseseră birourile unei bănci, acum abandonate.

Un purtător de cuvânt al poliției regionale a declarat pentru Associated Press că a fost deschisă o anchetă cu privire la cauzele incendiului, scrie Antena3.

Clădările abandonate sunt ocupate ilegal de oamenii fără adăpost

Familia, al cărei tată era originar din Pakistan, și mama din România, locuia de un an în incinta în care și-au pierdut viața. Ei își câștigau pâinea prin colectarea și vânzarea de fier vechi.

Locul a fost ocupat de mai multe persoane din 2019, ceea ce a generat probleme de conviețuire. Ultimul conflict a avut loc chiar în noaptea anterioară incendiului, cu câteva ore înainte de tragedie.În jurul orei 2 dimineața, o patrulă a venit pentru a media un conflict între ocupanți, dar deocamdată, poliția nu ia în calcul o posibilă legătură între ceartă și incendiu, informează La Vanguardia.

Consiliul local era la curent cu situația familiei din 2020, și le-a pus la dispoziție acestora hrană, accesul la școlarizare și servicii medicale pentru minori.

Numeroasele clădiri abandonate, nepotrivite pentru cazare dar ocupate ilegal de oameni fără adăpost în Barcelona şi zonele învecinate, reprezintă un risc serios.

În decembrie 2020, patru persoane au fost ucise după ce un incendiu a devastat un complex industrial din apropierea Barcelonei, ocupat ilegal de migranți africani.


Accesează: