Incendiul de vegetație de la Bragadiru, stins în proporție de 80%. Flăcările sunt ținute sub control

Incendiul de vegetație de la Bragadiru, stins în proporție de 80%. Flăcările sunt ținute sub control Sursa foto;captura video

Potrivit prefectului de Ilfov, incendiul de vegetație din zona Bragadiru - Măgurele nu a afectat casele oamenilor și nu a cauzat daune semnificative în acest sens. Situația este sub control și focul a fost stins în proporție de 80%.

Update:

Locuințele oamenilor din apropierea incendiului de vegetație nu sunt în pericol, iar în proporție de 80% focul este stins, potrivit prefectului de Ilfov, Simona Neculae. „Singura problemă e că vântul bate în rafale cu o viteză de 30-40km/h și sunt riscuri ca incendiul să se extindă”, a mai spus aceasta.

În cele șase stații existențe în zona incendiului nu s-au înregistrat creșteri semnificative a poluanților monitorizați. Concentrațiile sunt sub valorile limită și nu sunt condiții de creștere semnificativă a acestora, potrivit informațiilor oferite de Simona Necula.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre inițială:

Un incendiu de vegetație a izbucnit pe un câmp din zona Bragadiru - Măgurele, la marginea municipiului București. Flăcările au izbucnit pe un câmp, în apropierea unui cartier de case și au fost favorizate de căldura foarte puternică. Din locul respectiv se înalță coloane groase de fum ce pot fi observate de la distanțe mari din București.

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit marți, în zona Bragadiru - Măgurele la marginea municipiului București. Pompierii au fost anunțați să intervină, mai ales că în zonă sunt deja și mai multe case. La fața locului au ajuns nouă mașini de stingere a incendiului care se întinde, din primele informații pe o suprafață de peste 10.000 de metri.

Focul a ajuns în apropierea caselor din zonă, iar fumul gros provoacă probleme de respirație. Temperaturile foarte ridicate, de aproximativ 40 de grade Celsius favorizează propagarea flăcărilor în zonă.

În imediata apropiere unii localnici au scos furtunele cu apă cu care udă vegetația astfel încât focul să nu se răspândească și spre case.

Accesul la locul incendiului a fost îngreunat din cauză că drumurile nu sunt asfaltate, iar mașinile de pompieri se deplasează greu pe drumul de pământ.În plus, în zonă nu sunt hidranți, astfel că mașinile de pompieri trebuie să se întoarcă în oraș pentru aprovizionare cu apă și soluții de stingere.

Pompierii recomandă localnicilor din apropiere să închidă geamurile pentru ca fumul gros, care se vede de la o distanță foarte mare să nu pătrundă în case.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/7