Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a afirmat joi, în cadrul unei emisiuni televizate, că Guvernul Orban va pica înainte de Sărbători, după ce PNL va veni cu asumarea parlamentară pe alegerea primarilor în două tururi.

„Deputații noștri vor fi prezenți săptămâna viitoare în țară. Nu vor fi plecați, pentru că noi ne așteptăm ca PNL să vină cu asumarea pe alegeri în două tururi”, a spus Dan Tudorache, în emisiunea Ediție specială, la Antena 3.

Întrebat dacă în acestă situație va fi depusă moțiune de cenzură, edilul sectorului 1 a precizat la Antena3: „Atunci depunem moțiune de cenzură și va trece cu siguranță”.

Cât despre posibilitatea ca Guvernul Orban să pice înainte de Crăciun, Dan Tudorache a răspuns: „Avem informații de genul acesta. Avem informații că vor veni cu asumarea pentru alegerile în două tururi”.

Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus zilele trecute că consideră „incorectă” discuția despre alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin, pentru că s-ar schimba regulile în timpul jocului. Potrivit lui Ciolacu, o astfel de măsură ar putea fi discutată pentru alegerile locale din 2024.