Incearca un tratament de hernie disc fara a te opera - vei vedea diferenta!

Incearca un tratament de hernie disc fara a te opera - vei vedea diferenta!

Te confrunți cu o hernie de disc? Ce trebuie să știi este că, în cazul unei hernii de disc, cartilajul fibros dur al discului intervertebral se rupe. Nucleul gelatinos iese în canalul spinal. Dacă nucleul gelatinos apasă pe un nerv al măduvei spinării, poți experimenta dureri de spate severe. Câteodată, durerea radiază în brațe și picioare. Pot apărea și furnicături, amorțeală și paralizie în cazuri mai grave.

Majoritatea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 și 55 de ani sunt afectate de o hernie de disc. Există însă și persoane mai tinere ce au asemenea probleme. Cauzele unei hernii de disc sunt în mare parte urmarea proceselor legate de uzură. Un accident sau traumatism este uneori responsabil pentru o hernie de disc. Obezitatea, lipsa exercițiului fizic, mișcări bruște și anumite alte probleme ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioză, sunt factori ce cresc riscul de prolaps.

Specialiștii au la dispoziție o gamă largă de opțiuni terapeutice pentru a ajuta pacienții cu hernie de disc să recâștige mobilitatea și starea de bine de dinainte. Acestea variază de la terapia durerii adaptată individual direct pe discul intervertebral deteriorat și până la intervenții minim invazive sau la utilizarea unei proteze de disc intervertebral.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce este o hernie de disc?

Un total de 23 de discuri intervertebrale servesc drept tampon în coloana vertebrală și amortizează mișcările. Doar discurile intervertebrale permit mobilitatea coloanei vertebrale și distribuie uniform presiunea care se află pe coloana vertebrală. Atunci când transporți și ridici sarcini grele pe o parte este mărită sarcina anumitor mișcări ale corpului cu un multiplu al greutății tale corporale.

 

Unde apar adesea herniile de disc?

La aproximativ 9 din 10 persoane, hernia de disc apare în zona coloanei vertebrale lombare. Când un astfel de prolaps lombar apasă pe nervul sciatic mare, durerile severe de spate se extind spre fese.

Coloana cervicală este afectată de o hernie de disc la fiecare a 10-a persoană. Durerea poate iradia în braț și poate fi însoțită de amorțeală și paralizie.

O hernie de disc la nivelul coloanei toracice este ceva foarte rar.

 

Cum se dezvoltă o hernie de disc?

Adaptarea coloanei vertebrale la mersul vertical care a avut loc prin evoluție este relativ recentă în dezvoltarea umană. În legătură cu activități din ce în ce mai sedentare la locul de muncă și în viața de zi cu zi, medicii descoperă tot mai multe boli legate de uzură discurilor intervertebrale.

 

Stilul de viață sedentar dăunează coloanei vertebrale

Procesele normale de îmbătrânire, lipsa exercițiilor fizice și munca sedentară au un efect negativ asupra sănătății discurilor intervertebrale. Aprovizionarea cu nutrienți și apă este redusă și acestea își pierd elasticitatea. Modificările degenerative ale discurilor intervertebrale pot declanșa dureri de spate.

Persoane predispuse și factori de risc: oameni înalți, sportivii de performanță, șoferii profesioniști și de cursa lungă, obezitatea, erorile posturale, fumatul și consumul de alcool, accidente.

Predispoziția genetică joacă probabil, de asemenea, un rol în dezvoltarea unei hernii de disc: anumite variante genetice slăbesc țesutul conjunctiv și cresc riscul de rupere a discului intervertebral.

 

Simptomele herniei de disc

 

Simptomele herniei sunt: dureri de spate, amorțeală, furnicături, tulburări de mișcare, tulburări reflexe, amețeli, necoordonare, semne de paralizie, pierderea controlului asupra funcției intestinului sau a vezicii urinare.

Durerea și tulburările senzoriale după o hernie de disc pot - în funcție de segmentul afectat al coloanei vertebrale - să fie localizate diferit. Nu orice hernie de disc este însoțită de simptome. Simptomele apar numai atunci când discul intervertebral apasă pe o rădăcină nervoasă, pe măduva spinării sau pe o fibră nervoasă adiacentă. Modul în care aceste simptome se manifestă depinde, la rândul său, de cât de puternic și cât timp este comprimat nervul și la ce nivel apare hernia de disc.

 

Cum este diagnosticată o hernie de disc?

Examinarea clinică și neurologică atentă de către neurochirurg este o parte esențială a diagnosticului. Determinând cu precizie tiparul durerii și problemele funcționale, el poate verifică dacă o anumită imagine radiologică a coloanei vertebrale este de fapt cauza simptomelor. Hernia de disc necesită o examinare neurochirurgicală amănunțită. RMN-ul (imagistică prin rezonanță magnetică) împreună cu un examen clinic detaliat reprezintă cel mai bun mod de a obține un rezultat clar.

 

Ce terapii sunt disponibile?

 

Incearca un tratament de hernie disc fara a te opera, cu rezultate remarcabile. Procedurile de ameliorare a durerii în cazul herniei de disc pot fi medicamente analgezice și antiinflamatoare din grupul AINS (medicamente antireumatice nesteroidiene, de exemplu ibuprofen, diclofenac). De asemenea, se mai folosesc următoarele tratamente:

-Relaxante musculare (medicamente utilizate pentru relaxarea mușchilor);

-Terapia cu cortizon pentru ameliorarea durerii;

-Corset pentru zona coloanei lombare;

-Terapia de stimulare cu ajutorul curentului (TENS = stimularea nervului electric transcutanat);

-Fizioterapie, aplicații cu căldură;

-Întărirea mușchilor de bază de sprijin prin gimnastică medicală.

În majoritatea cazurilor, tratamentele non-chirurgicale sunt strategia de tratament preferată de medicii ortopezi. În plus față de terapia durerii, care este eficientă pe termen scurt, accentul pe termen mediu se pune pe întărirea mușchilor și, prin aceasta, are loc ameliorarea situație discurilor intervertebrale degenerate prin fizioterapie.

Dacă nu există paralizie acută sau tulburări senzoriale, pacientul are suficient timp să aștepte ca hernia de disc să regreseze în mod natural prin măsuri de susținere și conservare.

Este deosebit de important ca, în ciuda durerii, exercițiul moderat să fie efectuat cu regularitate. Odihna la pat este recomandată, însă nu mai mult de câteva zile. Odihna poate chiar agrava situația regresând mușchii și reducând activitatea metabolică.

Multe hernii de disc pot fi tratate cu succes fără intervenție chirurgicală. Hernia de disc regresează printr-o reacție inflamatorie naturală a corpului. Materialul discului intervertebral scurs nu mai revine pe discul intervertebral, ci este dizolvat de corp. Tratamentul fără operație nu poate declanșa sau accelera această regresie: este răspunsul natural al organismului la vătămare.

Aceste proceduri moderne minim invazive pot întârzia îmbătrânirea discului intervertebral într-un stadiu relativ timpuriu și pot utiliza în mod optim potențialul de regenerare al organismului.