Evenimentul Zilei > International > Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”
Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”

Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”

Un studiu realizat de savanții chinezi susține că jumătate dintre pacienții care au doar simptome ușoare au virusul în organism chiar și după opt zile de la recuperare, scrie ziarul italian Il Giornale.

Prin urmare, pacienții care au devenit recent asimptomatici trebuie tratați cu aceeași atenție cu care sunt tratate simptomaticele . (…)Aceasta este o indicație utilă pentru medici pentru a se asigura că pacienții recuperați nu răspândesc virusul în continuare”, au declarat cercetătorii. E vorba, evident, de perioada de izolare care trebuie impusă bolnavilor de Covid-19: „Dacă ați avut un simptom respirator ușor cauzat de Covid-19 – a continuat Xie – prelungiți-vă carantina încă două săptămâni după dispariția simptomelor , pentru a vă asigura că nu infectați alți oameni. ”

În Italia, după dispariția simptomelor, pacientul este considerat „purtător convalescent”. Aceasta înseamnă că trebuie să treacă printr-o perioadă de 15 zile de izolare și să aibă două teste negative pentru a fi considerat cu adevărat. Numai după două rezultatele negative ale testelor, efectuate la două zile unul de celălalt, pacientul poate fi sigur că este din nou sănătos și nu mai este contagios pentru ceilalți.

PAGINA ANTERIOARA