Evenimentul Zilei > International > ÎNCĂ O CIUDĂŢENIE aduce Norvegia în prim-plan. O lege PERMITE MINORILOR ceva INCREDIBIL. Gândire liberală sau pur şi simplu O ANOMALIE ÎN SISTEM?

ÎNCĂ O CIUDĂŢENIE aduce Norvegia în prim-plan. O lege PERMITE MINORILOR ceva INCREDIBIL. Gândire liberală sau pur şi simplu O ANOMALIE ÎN SISTEM?

Încă o ciudăţenie aduce Norvegia în prim-plan.

Autorităţile din Norvegia au ieşit iarăşi în prim-plan cu iniţiativă legislativă care a stârnit şi va stârni numeroase reacţii în toată lumea.

Practic, ţara în care funcţionează celebrul serviciu de protecţie socială a copilului, Barnevernet, responsabil pentru atâtea probleme avute de familia Bodnariu, mai are ceva inedit de expus în materie de legislaţie care priveşte minorii.

Astfel, în Norvegia, minorilor de peste 6 ani li se permite să-și facă operație de schimbare a sexului, dacă au acordul părinților. Conform aktual24.ro, nu este nevoie de acordul medicului sau de acea perioadă în care pacientul este consultat de un specialist pentru a constata dacă este pregătit să facă acest pas decisiv pentru viaţa lui.

Argentina, Danemarca sau Irlanda au adoptat deja legi asemănătoare, dar numai Norvegia și Malta acordă minorilor drepturi depline în ceea ce priveşte această chestiune.

Intrată în vigoare în luna iulie a acestui an, legea a fost folosită deja de 9 copii din Norvegia, care şi-au schimbat sexul.

Ciudata lege a fost votată în Parlament cu 79 de voturi “pentru” și 13 “împotrivă”.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: