Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o anomalie la LOTO. De câte ori PLĂTESC jucătorii un BILET, care are oricum un PREȚ mai MARE
Încă o anomalie la LOTO. De câte ori PLĂTESC jucătorii un BILET, care are oricum un PREȚ mai MARE

Încă o anomalie la LOTO. De câte ori PLĂTESC jucătorii un BILET, care are oricum un PREȚ mai MARE

Noul sistem de loterie a înlocuit biletele vechi pe care se treceau numerele preferate și care puteau fi folosite o singură dată.

Acum, cei care joacă aceleași numere pot folosi oricât biletul completat deoarece se eliberează un document, un fel de chitanță, care conține numerele alese. Doar că, biletul, chiar dacă este refolosit, trebuie plătit de fiecare dată. Acesta costă 50 de bani.

Dacă nu vrea să completeze un nou cupon, jucătorul îi poate spune direct casierului numerele pe care vrea să le joace, dar tot plătește 50 de bani.

Noul sistem loteristic implementat de Loteria Română a costat circa 7 milioane de euro și a presupus dotarea tuturor agențiilor loto din țară (2.000) cu terminale de joc noi. Sistemul software a fost realizat și implementat de companie.

Odată cu implementarea noului sistem loteristic, prețul biletelor de joc s-a scumpit. Acum, o variantă simplă la 6 din 49 costă 5,5 lei (de la 4,8 lei), iar o variantă simplă la Noroc costă 3 lei (de la 2,4 lei). O variantă la Joker costă acum 4,5 lei (de la 3,6 lei), iar un bilet de joc la 5/40 costă 3,5 lei (de la 2 lei).

Imediat după tragerile de Anul Nou a avut loc un scandal generat de suspiciunile și nemulțumirile jucătorilor. Biletele au fost mai scumpe, dar nu au avut loc trageri duble, așa cum se anunțase și cum se obișnuia.

Ulterior, conducerea Loteriei a explicat a apărut o confuzie din cauza unei erori de redactare a anunțului cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista „Loto-Prono” și că biletele au costat mai mult din cauză că au fost suplementate fondurile de câștiguri.

Nu în ultimul rând, mai există o nemulțumire a jucătorilor consecvenți. Ei spun că niciodată nu este cunoscută identitatea jucătorilor care câștigă sume uriașe, spre deosebire de alte țări sau chiar la Euroloterie, unde câștigătorii acceptă să fie cunoscuți, „probabil asta este chiar o condiție pentru a nu exista suspiciuni”.

Acţionarul Companiei Naţionale "Loteria Română" S.A. este Ministerul Finanţelor Publice.