Evenimentul ZileiInternationalCel mai de TEMUT INAMIC al ”Mafiei Fildeșului” a fost găsit MORT

Cel mai de TEMUT INAMIC al ”Mafiei Fildeșului” a fost găsit MORT

Cel mai de TEMUT INAMIC al ”Mafiei Fildeșului” a fost găsit MORT
Esmond Bradley Martin, în vârstă de 75 de ani, unul dintre investigatorii de top în lumea mafiei fildeșului, a fost găsit mort, duminică, în locuința sa din Nairobi, capitala Kenyei.

Cadavrul lui Martin prezenta în zona gâtului urma unui lovituri de cuțit, transmite BBC, citat de digi24.ro

Fostul reprezentant al ONU se întorsese de curând dintr-o misiune de investigare din Myanmar.

Înainte de a fi găsit mort, Esmond Bradley Martin se pregătea să facă publice concluziile anchetei sale, informează corespondentul BBC din Niarobi, Alaistair Leithead.

Trupul neînsuflețit al investigatorului a fost găsit de soția sa. Poliția investighează circumstanțele morții, prima ipoteză fiind aceea a unui jaf.

Prima călătorie a lui Martin în Kenya a avut loc în anii 1970, când statul african se confrunta cu o adevărată epidemie a braconajului de elefanți și a traficului ilegal de fildeș. Săptămâna trecută, deputații din Hong Kong au votat în favoarea interdicţiei progresive a comerţului cu fildeș, supranumit „aurul alb”.

Deputaţii s-au exprimat cu o largă majoritate în favoarea acestei interdicţii, care va intra în vigoare până în anul 2021.

Decizia era aşteptată cu nerăbdare de apărătorii mediului, după abolirea totală a vânzărilor de fildeş de către China, intrată în vigoare la sfârşitul anului 2017. China a fost în trecut prima piaţă din lume în privinţa comerţului cu fildeş de contrabandă, iar acest lucru s-a datorat în mare parte eforturilor lui Esmond Bradley Martin.

„Închiderea acestei pieţe uriaşe va oferi elefanţilor o posibilitate de supravieţuire”, a declarat într-un comunicat Bert Wander, reprezentant al ONG-ului internaţional Avaaz.


Accesează: