Conform mnn.com, „de trei sau patru ori pe an, despre planeta Mercur se spune că devine retrogradă – adică se deplasează într-o direcție opusă față de planeta Pământ.”

„Planetele se mută de la est la vest în jurul soarelui, iar când Mercur se întoarce pentru a se muta de la vest la est în schimb, atunci când Mercur este retrograd. (…) Mulți se referă la această perioadă a anului spunând simplu Mercur retrograd.

Dar această mișcare înapoi este o iluzie, similară cu cea pe care o resimți când te afli într-o mașină pe autostradă şi care se deplasează mai repede decât un tren de lângă tine. Se pare că trenul se mișcă înapoi, dar de fapt se mișcă mai încet decât tine. Mercur se mișcă mai lent decât Pământul, provocând iluzia mișcării retrograde.

Iluzie sau nu, astrologii cred că atunci când se întâmplă, Mercur retrograd are un efect asupra vieții pe Pământ, în special în domeniul comunicării și al tehnologiei. În astrologie, Mercur guvernează comunicarea, călătoriile și învățarea.

Din acest motiv, Mercur retrograd este învinuit pentru tot, de la erorile de comunicare până la erorile tehnologice, afaceri neplăcute, zboruri ratate, o problemă mecanică cu mașina sau chiar un telefon spart. Dar nu există nicio știință care să sprijine acest lucru, potrivit LiveScience.

Astrologii cred că ar trebui să aveți o grijă suplimentară în această perioadă – nu cumpărați un telefon nou, computer sau mașină. Aveți mai multă grijă de produsele electronice (păstrați telefonul în husă, asigurați-vă că aveţi sticla de apă departe de computer), verificați de două ori orele de zbor, nu semnați oferte de afaceri și evitați conversațiile care definesc relațiile.

Este un moment bun pentru a face o pauză, a reevalua și a reține deciziile de schimbare a vieții. Astrologul Anna Payne a explicat pentru BuzzFeed câteva sfaturi pentru a trece peste Mercur retrograd:

Respiră adânc; acest lucru nu va dura pentru totdeauna.

Ia-o mai uşor, ocupă-ţi timpul și acordă atenție detaliilor.

Ai grijă de tot ceea ce necesită reevaluare și revizuire; acesta este un mod bun de a canaliza această energie în mod pozitiv.

Ai nevoie să vindeci ceva din trecut sau să te conectezi cu cineva din trecut? Acesta este un moment bun pentru a face acest lucru. Această fază ne oferă o șansă de a ne retrăi pașii și de a revedea trecutul.

Observă, revizuiește și eliberează. Amintește-ți să respiri!

Mercur este retrograd de trei ori pe an timp de aproximativ trei săptămâni la un moment dat.

Datele din 2020 pentru Mercur retrograd sunt:

18 februarie – 9 martie, 19 iunie – 11 iulie, 16 octombrie – 2 noiembrie

Nu poți întârzia întotdeauna ceva precum semnarea unui contract, de aceea este important să citești și să recitesti cea mai bună recomandare. Desigur, mulți nu cred în Mercur retrograd sau astrologie, dar este o scuză bună pentru a vă opri, a gândi și a vă reorganiza obiectivele pentru următoarele luni. Apoi, din nou, puteți face acest lucru oricând!

Precum spune Nicole Gugliucci, Doctor în Astronomie, despre Mercur retrograd și presupusele sale influențe asupra tehnologiei: „Cred că este corect să spunem că acest fenomen particular nu se întâmplă de fapt. Totuşi, mişcările planetare au un efect asupra omenirii, cel puţin pentru aceia dintre noi care au plănuit sesiuni de observare în jurul perioadelor în care planetele noastre favorite sunt vizibile noapte pe cer.

Dar nu învinovăţi Mercur data viitoare când comanda telescopului se va îngheța.

Sau dacă telefonul nou pe care tocmai l-ai luat nu mai funcţionează corect”, arată sursa citată.