Inacio, o nouă "ţeapă" pentru FC Vaslui?

Inacio, o nouă "ţeapă" pentru FC Vaslui?

"Galben-verzii" şi-au angajat un antrenor care a luat un titlu cu Sporting. Moldovenii au mai avut o experienţă nefericită cu un străin titrat: Lopez Caro.

Tehnicianul portughez Augusto Soares Inacio (56 de ani) a fost numit antrenor principal la formaţia FC Vaslui. Inacio a semnat un angajament pe un an şi jumătate şi va încasa un salariu de 20.000 de euro pe lună.

Înlocuitorul lui Viorel Hizo este la al 16-lea mandat din cariera de "principal", el pregătind până acum formaţiile lusitane Rio Ave, Maritimo (de două ori), Felgueiras, Chaves, Sporting, Guimaraes, Belenenses, Beira Mar, Naval şi Leixoes.

Portughezul a avut şi câteva destinaţii excentrice: Al Ahli Doha (Qatar), Ionikos (Grecia), Foolad (Iran) şi Interclube (Angola). Cea mai răsunătoare performanţă din cariera sa de tehnician este titlul obţinut cu Sporting Lisabona (în ediţia 1999-2000).

Ne puteți urmări și pe Google News

Toţi antrenorii străini din Liga I sunt portughezi

Augusto Inacio este al treilea antrenor străin care va conduce o echipă de Liga I în sezonul de primăvară. Ceilalţi doi sunt tot portughezi: Jorge Costa (CFR Cluj) şi Antonio Conceicao (Astra Ploieşti).

Chiar dacă titlul cu Sporting îl recomandă drept un tehnician bun, FC Vaslui mai are o experienţă nefericită cu un antrenor cu renume. Lopez Caro a venit acum un an şi jumătate la conducerea tehnică a "galben-verzilor", având în spate un scurt mandat de "principal" la Real Madrid, însă a plecat după nici două luni cu coada între picioare.

Nici Jose Peseiro, un alt portughez venit pe cai mari în România, la Rapid, n-a rezistat mai mult, deşi se lăuda că a dus-o tot pe Sporting Lisabona în finala Cupei UEFA.

Sârbul Vladimir Petrovici a fost angajat de FC Timişoara în 2010 pe baza cărţii de vizită, care cuprindea şi un sezon la Steaua Roşie Belgrad, dar finalul a fost acelaşi: a părăsit repede echipa bănăţeană.

Zoran Filipovici a trecut şi el pe la Steaua Roşie şi pe la naţionala Muntenegrului, dar a dat chix la Ceahlăul.

"Sunt un antrenor care gândeşte pozitiv. Am încredere în Porumboiu şi el are în mine. Nu vor fi probleme cu preşedintele.“ AUGUSTO INACIO

ARE "OCHI"

L-a dus pe Carlos în Iran!

Augusto Inacio a avut o singură conexiune colaterală cu fotbalul românesc, care însă nu-i dă prea bine în CV. În 2007, Inacio s-a mutat la formaţia iraniană Foolad, pe care a retrogradat-o în liga secundă.

De parcă asta n-ar fi fost de ajuns, Inacio i-a mai dat o lovitură echipei iraniene, aducându-l pe portarul Carlos Fernandes, cunoscut pentru gafele sale celebre din perioada în care a apărat la Steaua. Această achiziţie dovedeşte că Inacio n-are deloc "ochi" la fotbalişti, altfel neexistând nicio motivaţie logică pentru acest transfer pentru care a insistat. Citiţi şi:

  • Sabău nu vine la Vaslui pentru că nu îl lasă pe Porumboiu în vestiar