Evenimentul Zilei > Social > În „sezonul” EVADĂRILOR, conducerea IPJ Cluj tace mâlc. Cum s-a ajuns în situația ca 5 infractori să-și bată joc de polițiști
În „sezonul” EVADĂRILOR, conducerea IPJ Cluj tace mâlc. Cum s-a ajuns în situația ca 5 infractori să-și bată joc de polițiști

În „sezonul” EVADĂRILOR, conducerea IPJ Cluj tace mâlc. Cum s-a ajuns în situația ca 5 infractori să-și bată joc de polițiști

Brăduț Lăcătuș a fost al cincilea deținut care a evadat din arestul IPJ Cluj în mai puțin de trei săpămâni. Deși procurorii au deschis dosare penale și au demarat o anchetă, până acum nimeni nu a fost sancționat. Sindicaliștii din Poliție dau vina pe lipsa de personal și cer Ministerului suplimentarea efectivelor, potrivit citynews.

Pe 17 ianuarie, patru persoane aflate în arestul Inspectoratului de Poliție Cluj au evadat în timp ce se plimbau prin curtea instituției. Trei dintre deținuți au fost prinși în aceeași seară. În schimb, Alexandru Bartuș, un infractor deosebit de periculos condamnat în trecut și pentru crimă, a reușit să se ascundă timp de 12 zile în județul Alba, înainte ca polițiștii să pună mâna pe el.

Povestea s-a repetat luni seara, când un alt deținut a fugit de sub escorta polițiștilor în timp ce era transportat de la Dej la Cluj-Napoca.

"Interesant este că nimeni din conducerea IPJ Cluj nu a dorit să vorbească pe această temă cu reprezentanții presei, astfel că nu se știe dacă s-a luat vreo măsură disciplinară. Oamenii legii s-au rezumat să spună că există în desfășurare mai multe anchete pentru a stabili cine va plăti greșelile care au adus un mare prejudiciu imaginii Poliției clujene.

Pe de altă parte, sindicaliștii din Poliție nu se sfiesc să indice principalele lipsuri din sistem, care au condus la această situație incredibilă.
 
În primul rând, ar trebui achiziționată o Dacie Logan cu duba în spate, pentru a căra infractorii la arestul IPJ Cluj. În prezent, aceștia sunt transportați pe banchetă, chiar în spatele polițiștilor. În plus, cred că dacă ar mai fi angajaţi 10 agenți la arestul IPJ Cluj ar fi foarte bine. În momentul de față, personalul nu poate face față numărului mare de deținuți”, a explicat Constantin Mandache, liderul SNAP Cluj.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne nu au dorit să comenteze evadările din arestul IPJ Cluj.