Evenimentul Zilei > Social > În Ajunul Crăciunului, o familie nevoiaşă, cu şapte copii, din judeţul Timiş, a primit cheia unei case, complet utilată
În Ajunul Crăciunului, o familie nevoiaşă, cu şapte copii, din judeţul Timiş, a primit cheia unei case, complet utilată

În Ajunul Crăciunului, o familie nevoiaşă, cu şapte copii, din judeţul Timiş, a primit cheia unei case, complet utilată

Moş Crăciun există. Pentru o familie cu şapte copii el a adus cheia unei case cu trei camere. Familia, extrem de săracă, a locuit ani la rând, până acum, într-un bordei.

Povestea acestor oameni este relatată de portalul www.tion.ro şi s-a petrecut în localitatea Satchinez din judeţul Timiş.

Despre această familie s+a aflat până la Mitropolia Banatului. Aici a fost demarat planul de a se face o casă pentru aceşti oameni.

Cel care spusese despre soarta lor este preotul din sat, Vasile Baoş, care de mai mulţi ani ajută familia în cauză, cu alimente şi cu lemne de foc.

Lucrările la noua casă au început în acest an. Este o locuinţă modulară, cu trei camere, cu baie, şi cu toate facilităţile unui cămin decent.

La efortul material depus pentru construirea casei au contriuit şi o serie de oameni, aceştia dorind să rămână anonimi.

Acum, în Ajunul Crăciunului, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a mers în satul cu pricina, la familie, şi a predat cheia noii lor case.

Locuinţa nu înseamnă numai pereţi. Ea a fost mobilată şi, mai mult decât atât, noii săi locatari au gasit mâncare, haine, iar copiii au văzut că sub bradul de Crăciun sunt dulciuri şi jucării.

„Prin acest proiect de suflet se dorește ca cei mici ai familiei să beneficieze de o educație corectă și mai mult, să ofere un model de credință pentru cei care își pun nădejdea în Dumnezeu”, este mesajul Arhiepiscopiei Timișoarei, preluat de site-ul www.activenews.ro.