Evenimentul Zilei > Actualitate > Seism cu magnitudinea 6,4, în această dimineaţă. FOTO
Seism cu magnitudinea 6,4, în această dimineaţă. FOTO

Seism cu magnitudinea 6,4, în această dimineaţă. FOTO

Centrul de alertă pentru tsunami a precizat că nu există niciun risc de valuri potenţial periculoase pe litoralul din apropierea epicentrului.

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a avut loc joi în largul arhipelagului Tonga din Pacific, a informat Institutul American de Geofizică (USGS),.

Pe moment nu au fost semnalate pagube. În pofida intensităţii seismului, Serviciul Meteorologic din Tonga a publicat un comunicat în care se precizează că nu există ameninţări. Magnitudinea cutremurului, anunţată iniţial la 6,7, a fost revizuită în jos.

Seismul s-a produs la circa 35 de kilometri adâncime, la 210 kilometri în largul nord-estului capitalei Tonga, Nuku’alofa, unde localnicii susţin că s-au zdruncinat clădirile. Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că nu există niciun risc de valuri potenţial periculoase pe litoralul din apropierea epicentrului, informează Agerpres.

Un seism cu magnitudinea 6,4 s-a produs şi în Chile

Un nou seism cu magnitudinea de 6,4 s-a produs pe coasta pacifică din nordul statului Chile în noaptea de sâmbătă spre duminică, la mai puţin de o săptămână după ce o regiune învecinată a fost zguduită de două seisme majore consecutive.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a raportat că noul seism s-a produs la ora locală 21:16 (00:16 GMT, duminică) la 46 de kilometri nord-vest de localitatea Ovalle şi la o distanţă de 300 de kilometri sud faţă de regiunea Atacama în care două cutremure majore au avut loc la un interval de o jumătate de oră în cursul dimineţii de marţi.

Autorităţile chiliene au anunţat că seismul din noaptea de sâmbătă spre duminică a avut magnitudinea de 6,3. Chile face parte din aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă caracterizată printr-o frecvenţă ridicată a activităţii seismice, potrivit celor relatate de Agerpres.

Şi România a fost cuprinsă de o avalanșă de cutremure

În August 2020 la ora 05:40:19 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 117 km, se arată pe site-ul instituţiei.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53 km E de Braşov, 64 km N de Ploieşti, 120 km N de Bucureşti, 128 km SV de Bacău, 131 km NE de Piteşti, 137 km V de Brăila, 140 km V de Galaţi, 167 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 211 km SV de Iaşi.

Al doilea seism a avut loc după trei ore, însă într-o zonă mai puţin obişnuită cu astfel de evenimente.

În ziua de 30 August 2020, la ora 08:44:22 (ora locală a României), s-a produs în Crişana, Arad, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2, la adâncimea de 3 km.