UPDATE. Ultima manevră: Eliminarea pensiilor speciale, scoasă de pe ordinea de zi!

UPDATE. Ultima manevră: Eliminarea pensiilor speciale, scoasă de pe ordinea de zi!

Conducerea Parlamentului a scos de pe ordinea de zi a plenului solicitarea USR pentru eliminarea pensiilor speciale în cazul deputaților și senatorilor.

Update: Tot astăzi ar fi trebuit să fie discutat un proiect de lege inițiat de USR, pentru eliminarea pensiilor speciale.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen comun, pentru a dezbate și vota rectificarea bugetară şi impozitarea pensiilor speciale.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc astăzi, începând cu ora 13,00, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgenţă, dar şi proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale.

Birourile permanente reunite au decis miercuri ca joi, începând cu ora 10,00, Comisiile de buget ale Parlamentului să se reunească pentru a elabora un raport privind rectificarea bugetară.

Pe ordinea de zi a şedinţei va fi introdus şi proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale, care a fost deja adoptat miercuri de Camera Deputaţilor.

Motivul pentru care acest proiect va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului este acela că el se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

"Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor speciale - n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine, în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor.

Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România", a spus miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a menţionat că joi dimineaţă se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

Câte pensii speciale sunt în România. Datele apar în statisticile oficiale

Scandalul pensiilor continuă. Un greu de la CCR intervine dur între politicieni

Cu cât vor fi impozitate pensiile speciale. PNL și PSD au uitat de vrajbă și au făcut front comun

Proiectul privind impozitarea pensiilor speciale a fost dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii Comisiei de buget au decis, miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depăşeşte această sumă, după ce au dezbătut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”. Apoi, va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

„Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor care urmează să fie adoptată de Camera Deputaţilor miercuri – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine (joi – n.r), în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari.

Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a menţionat că joi dimineaţă se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News