PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei. Astfel, 80-85% dintre salariaţii ţării vor fi cuprinşi în această măsură şi vor avea câştiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim şi pragul salarial de 4.000 lei”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Contribuţiile sociale rămân, afirmă social-democraţii, deci nu e afectat bugetul de pensii sau de sănătate şi nici dreptul la pensie al salariaţilor.

„O soluţie uşor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte. Este o măsură de justiţie socială, care ajută marea masă a salariaţilor – în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajaţii din HORECA umiliţi de guvernarea liberală, dar şi pe sutele de mii de români ţinuţi de patroni în zona salariului minim”, se menţionează în finalul postării, informează RomâniaTV.

Nu este prima propunere în acest sens

În prezent, la Parlament există o propunere de lege care prevede „impozit zero” pentru restaurante, baruri, hoteluri, precum și pentru angajații lor, timp de 3 ani. Firmele care ar fi scutite de impozit specific sunt în domenii precum catering și alte activități de alimentație publică, camping și alte servicii de cazare.

În România sunt peste 40.000 de firme cu capital românesc din domeniul HoReCa, afectate de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19. Acestea totalizau o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro pe an, înainte de criză. Totodată, în acest domeniu sunt peste 400.000 de salariați.

Propunerea de lege a fost depusă de Marian-Gheorghe Cucșa, deputat îndependent după ce partidul său, ALDE, a rămas fără grup parlamentar. Propunerea sa de lege are astfel șanse mici de adoptare.

Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România