Care împărat a fost mai nebun, Tiberius sau succesorul său Caligula?

Un contemporan a spus despre Caligula: „Nu a fost niciodată un servitor mai bun sau un stăpân mai rău (decât Caligula – nota Ev. Istoric)!”.

Se spune ca era frecvent molestat sexual de către împăratul Tiberius, care-l luase să-l crescă, dar și să-l aibă sub ochi, la curtea sa.

Zilnic, trebuia să-l servească plin de umilință pe Tiberius la proprietatea acestuia din insula Capri, unde un grup de băieti tineri îl distrau pe bătrânul împărat cu o varietate de plăceri sexuale, printre care mușcarea organelor genitale în timp ce acesta înota.

Care împărat a fost mai nebun, Tiberius sau succesorul său Caligula?

Caligula era nevoit să asiste la execuțiile și torturile comise de împăratul Tiberius. Care îi vor influența copilaria, acesta dorind să-și depășească predecesorul dacă va ajunge împărat.

După ce a devenit împărat, Caligula a pretins că a plănuit să-l omoare pe Tiberius cu un pumnal. În scopul de a răzbuna pe mama și fratele său, omorâți de bătrânul tiran.

Cu toate acestea, după ce a ajuns în dormitorul lui Tiberius, nu l-a ucis, dar aruncând pumnalul pe podea.

Se presupune Tiberius știa de acest lucru, dar l-a iertat.

Caligula, Împărat la doar 25 de ani

Suetonius susține că Caligula era deja crud și vicios înainte de a urca pe tron.

El scrie că, atunci când Tiberius l-a adus pe Caligula la Capri, scopul lui a fost de-ai permite lui Caligula să trăiască. Pentru că el „… dovedeste ruinarea lui însuși către toți oamenii, și că el a fost crescut ca o viperă pentru poporul roman și un Phaeton pentru lume”.

În ultimii ani ai vieții sale, comportamentul lui Caligula a devenit atât de bizar încât mulți cred că suferea de nebunie.

Caligula avea doar 25 de ani când a devenit împăratul Romei. La început, a fost un împărat iubit și binevenit.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric