Evenimentul Zilei > International > Imigranţii sunt „laşi” şi „egoişti”, declară un politician francez
Imigranţii sunt „laşi” şi „egoişti”, declară un politician francez

Imigranţii sunt „laşi” şi „egoişti”, declară un politician francez

Liderul regional al formaţiunii naţionaliste franceze Frontul Naţional, citat de cotidianul Le Figaro că imigranţii care sosesc în Europa sunt “laşi” şi “egoişti”.

Pentru Frédéric Boccaletti, preşedintele filialei Frontului Naţional din provincia franceză Var, imigranţii sunt “conduşi de egoism exacerbat, dublat într-o lașitate rușinoasă",  aşa cum declară pe pagina sa de Facebook.

"Acești oameni sunt prezentaţi în mass-media ca victime sau eroi, dar de fapt, ceea ce i-a determinat să vină în Europa este egoismul exacerbat, dublat de lașitate rușinoasă", scrie Frederick Boccaletti. "Cine altcineva poate părăsi țara în timpul războiului şi să-şi abandoneze părinții, soţiile și copii?", întreabă el retoric, după ce a discutat situația mai multor migranți care au recunoscut că şi-au părăsit rudele în țara lor de origine. 

Ulterior, declaraţia sa a fost ştearsă de pe Facebook, însă politicianul a republicat comunicatul de presă, încheind postarea într-un mod sarcastic, "Trăiască libertatea de exprimare!".