Îmbrățișările dese dezvoltă creierul copiilor

Îmbrățișările dese dezvoltă creierul copiilor

Cu cât părinții își îmbrățișează mai mult și mai des copiii, cu atât aceștia se dezvoltă mai bine, din toate punctele de vedere.

Aceasta este concluzia unui studiu recent care demonstrează miracolele pe care le înfăptuiește iubirea. În timpul îmbrățișărilor se secretă hormonul dragostei - oxitocina. S-a demonstrat că aceasta este esențială pentru dezvoltarea creierului embrionar, jucând un rol în formarea vaselor de sânge în glanda pituitară, care controlează mai multe procese fiziologice, cum ar fi stresul, creșterea și reproducerea.

După naștere, hormonul, care e și neurotransmițător, e responsabil de dezvoltarea armonioasă a copilului. Un studiu fascinant asupra oxitocinei la părinții cu sugari a relevat un nivel crescut al hormonului în rândul copiilor care au fost îmbrățișați, mângâiați și sărutați des. Acești copii s-au dezvoltat de departe mult mai armonios, fizic și emoțional, în comparație cu copiii care nu au fost așa iubiți.

Cercetătorii au descoperit că atunci când sugarii instituționalizați erau ținuți în brațe sau mângâiați peste 20 de minute pe zi, timp de 10 săptămâni, aceștia au obținut un scor mai mare la evaluările de dezvoltare.

Când copiii sunt lipsiți de contact fizic, corpurile lor se opresc din crescut, în ciuda aportului normal de nutrienți. Asta pentru că oxitocina, secretată în momentul îmbrățișărilor, are un rol definitoriu în stimularea creșterii, dar și reduce concentrațiile plasmatice ale hormonilor tiroidieni, ceea ce determină vindecarea mai rapidă a rănilor, în cazul celor care au suferit accidente.

Nu în ultimul rând, un copil îmbrățișat mai des va fi ascultător, mai puțin nervos.

Sursa foto: Parent Map

 

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News