Imagini spectaculoase cu Pământul, văzute de pe Lună. Se observă și cel mai mic detaliu

Imagini spectaculoase cu Pământul, văzute de pe Lună. Se observă și cel mai mic detaliu Sursa: Arhiva EVZ

Prima sondă trimisă pe Lună de Coreea de Sud a primit cele mai spectaculoase imagini cu Pămânul. Astronomii au declarat că foarte rar se întâmplă să vadă fotografii atât de detaliate.

Imagini spectaculoaseale Pămânului văzut de pe Lună au fost surprinse de prima sondă trimisă pe Lună de Coreea de Sud. Această sondă a fost lansată la bordul unei rachete SpaceX. Sunt primele imagini Terra atât de detaliate.

Sonda spațială zboară la o altitudine de 100 de kilometri deasupra suprafeței lunare și va continua să orbiteze în jurul astrului timp de 11 luni. Ea adună date și pentru programul Artemis al NASA, care are ca scop să trimită oameni pe Lună la sfârșitul anului 2024. Astronomii vor să afle care este cel mai bun punct de aterizare.

Coreea de Sud a semnat Acordurile Artemis în 2021 și colaborează cu NASA la explorarea lunară. Sonda are la bord șase instrumente, inclusiv camera ShadowCam finanțată de NASA și dezvoltată de Universitatea de Stat din Arizona. Există și o cameră polarizată pentru analiza particulelor de suprafață, un instrument pentru măsurarea câmpului magnetic lunar și un spectrometru cu raze gamma pentru a identifica elementele de pe suprafața lunii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotografii detaliate cu Terra

Cercetătorii vor să facă fotografii în detaliu pentru a vedea gheață, terenul și schimbările sezoniere. ShadowCam este de câteva sute de ori mai sensibilă decât camerele de pe Lunar Reconnaissance Orbiter al NASA, și face fotografii în detaliu, față de alte dispozitive.

Imaginile anterioare ale craterului Shackleton, realizate de Lunar Reconnaissance Orbiter, au putut observa marginea luminată a acestuia, dar ShadowCam a putut fotografia interiorul, inclusiv fundul craterului și urmele de bolovani lăsate de roci.

Oficialii de la Institutul de Cercetare Aerospațială din Coreea, sau KARI, consideră că orbitatorul Danuri este „un prim pas pentru asigurarea și verificarea capacității sale de explorare spațială”, potrivit organizației. Mai mult, SUA, Rusia, Japonia, China, Uniunea Europeană și India au trimis misiuni pe Lună. Și Coreea vrea să trimită sonda „Danuri”, potrivit CNN.

Astronomii se așteaptă ca următoarele fotografii să fie și mai în detaliu pentru a puterea face un studiu amănunțit.