Evenimentul Zilei > International > Imagini ȘOCANTE! SUTE de porci și vaci încearcă să scape de inundații în Spania
Imagini ȘOCANTE! SUTE de porci și vaci încearcă să scape de inundații în Spania

Imagini ȘOCANTE! SUTE de porci și vaci încearcă să scape de inundații în Spania

Animalele, abandonate de propritari, s-au înecat după ce un râu din apropiere s-a revărsat în regiunea din apropierea orașului Zaragoza

În film, porcii pot fi văzuți încercând să rămână disperat pe linia de plutire, deasupra apei. Potrivit guvernului regional din Zaragoza, o regiune din nord-estul Spaniei, cel puțin o mie de porci au fost surprinși în ferme "cu apă până la gât".

Guvernul a avertizat fermierii despre iminența inundațiilor și a explicat că: "depinde de proprietari ca să evacueze animalele", scrie cotidianul spaniol El Pais.

Partidul împotriva maltratării animalelor (PACMA) a depus plângeri împotriva a doi proprietari de ferme pentru "maltratarea animalelor".

Împreună cu filmul, activiștii pentru protecția animalelor au postat pe rețelele de socializare fotografii ale porcilor surprinși încercând să scape de moarte. Au mai pierit și zeci de vite și alte animale domestice.

Potrivit PACMA, în 2015 s-au înecat mai mult de 10.000 de animale în aceleași ferme.

El Pais mai scrie că membrii Serviciului de Protecție a Naturii (SEPRONA) ai Gărzii Civile nu au reușit să salveze porcii, deoarece nivelul apei a fost prea mare. Fotografiile prin satelit ale lui Copernic, realizate înainte și în timpul inundațiilor, arată cât de mult a crescut nivelul apei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: