Imagini fabuloase de pe Marte! NASA a publicat noi selfie-uri de pe Planeta Roşie - FOTO

Imagini fabuloase de pe Marte! NASA a publicat noi selfie-uri de pe Planeta Roşie - FOTO

Curiosity, roverul NASA de pe Marte, a făcut încă un selfie, cu doar câteva luni înainte ca verișorul său pe șase roți să se alăture acestuia pe Planeta Roșie.

Roverul Curiosity, robotul controlat de NASA cu ajutorul căruia explorează Marte a reuşit să transmită noi imagini de pe Marte.

Curiosity, care a pătruns în interiorul craterului Gale, cu o lățime de 154 kilometri, în august 2012, a făcut primul selfie pe 25 octombrie. Fotografia, pe care NASA a lansat-o joi (12 noiembrie), constă din 59 de imagini pe care echipa de rover le-a realizat.

Curiosity face parte din misiunea NASA Mars Science Laboratory, iar treaba lui este să trimită imagini brute, la indicațiile echipei care se ocupă de misiune. Curiosity încearcă să afle dacă Marte este sau a fost capabilă vreodată să susțină vreo formă de viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probele aduse de Curiosity relevă faptul că Gale adăpostea în trecut un sistem potențial locuibil de lacuri și râuri. Roverul de dimensiunea unei maşini se urcă acum pe poalele muntelui Sharp cu o înălțime de 5,5 kilometri care se ridică din centrul craterului Gale, în căutarea unor indicii despre tranziția de pe Marte realizată cu mult timp în urmă... trecând de la o lume relativ caldă și umedă la o planetă rece a deșertului pe care o cunoaștem astăzi.

În timpul petrecut la Mary Anning, Curiosity a forat trei găuri în rocile din zonă, colectând și analizând probe din pulberea rezultată.

gaură de foraj înconjurată de o grămadă de steril -

Din imaginile trimise de robot, NASA a creat o vedere panoramică uimitoare cu craterului Gale, pe care Curiosity l-a explorat de când a aterizat în august. Videoul este creat pe baza a 16 fotografii puse cap la cap, pe care robotul NASA le-a surprins de la 304 metri înălțime.

În plus, vederea se întinde pe o suprafață mai mare 48 de kilometri și arată traseul pe care Curiosity l-a parcurs în ultimii cinci ani, în timp ce se deplasa la o viteză de un centimetru pe secundă. Deși Curiosity a umblat constant timp de cinci ani, este prima dată când întreaga misiune este prezentată cap-coadă. Premiera este și pentru cercetători, dar mai ales pentru noi, scrie space.com.