Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini de necrezut la Tokyo. Gestul violent al unui antrenor a uimit milioane de telespectatori. VIDEO
Imagini de necrezut la Tokyo. Gestul violent al unui antrenor a uimit milioane de telespectatori. VIDEO

Imagini de necrezut la Tokyo. Gestul violent al unui antrenor a uimit milioane de telespectatori. VIDEO

Imagini ireale la Olimpiada de la Tokyo, înainte de competiția olimpică la judo. Un antrenor și-a motivate sportiva zguduind-o și dându-i palme peste față. A făcut-o chiar înainte ca aceasta să intre pe tatami.

Incidentul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo care a lăsat cu gura căscată spectatorii și jurnaliștii a fost surprins de camerele video înainte de lupta sportivelor Martyna Trajdos (Germania) și Szofi Ozbas (Ungaria). Cele două sportive s-au confruntat în competiţia olimpică de judo, la categoria -63 kg, după cum relatează L’Equipe.

În imaginile care au făcut înconjurul internetului pot fi văzuți sportiva din Germania și antrenorul acesteia, venind spre locul în care urmau să-și lase echipamentul. La un moment dat, antrenorul lasă geanta cu echipament jos și o prinde pe sportivă de reverele kimonoului. Apoi, înainte ca cineva să-și dea seama ce se petrece, o zguduie de câteva ori și îi dă câteva palme peste față.

În tot acest timp, sportiva stă impasibilă, ca și cum tratamentul pe care îl primește face parte din rutină. De fapt, chiar așa și este, antrenorul a încercat să-și motiveze sportiva înainte de lupta pe care a dat-o pe tatami. E drept că rezultatele obținute nu au fost pe măsură, dar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Imaginile au apărut pe televiziunile sportive

Imaginile au apărut și într-o postare pe Twitter, pe contul Eurosport France. Acestea au fost însoțite de un mesaj:

„Treziți-vă! Iată ce n-ar trebui să ratați în această noapte”.

După ce a scăpat din mâinile propriului antrenor, Martyna Trajdos a urcat pe saltea și a luptat împotriva sportivi din Ungaria. Se pare, însă, că tehnica violentă de motivare nu și-a atins scopul. Sportiva germană de origine poloneză a pierdut prin waza-ari, în faţa lui Szofi Ozbas, în primul tur.

Cine este  sportiva Martyna Trajdos

Martyna Trajdos este medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale şi la cele europene, din 2019. A câștigat aurul la Campionatele Europene de judo din 2015 de la Baku. Apoi a  concurat la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro la categoria de 63 kg feminin. A fost învinsă de Mariana Silva din Brazilia în turul doi.